רכיבים
- 1 בצל, קצוץ
- 1 ק"ג עגבניות
- 2-3 כפות שמן זית
- קמצוץ סוכר
- 1 שן שום, קצוצה
- אבקת צ'ילי, לפי הטעם (אופציונלי)
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בעזרת סכין חדה, מסמנים שתי וערב בחלק התחתון של כל עגבנייה, מניחים אותן בקערה ויוצקים מעל מים חמים עד לכיסוי. חולטים במשך 2 דקות, מוציאים ומקלפים את העגבניות.
2. חותכים ל-4 כל עגבנייה ומסירים את הזרעים כך שיישאר רק "הבשר" וקוצצים אותו לקוביות.
3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שחום מעט. לקראת סוף הטיגון מוסיפים גם את השום.
4. מוסיפים למחבת את העגבניות, מתבלים בצ'ילי, מלח ופלפל שחור וקמצוץ של סוכר לוויסות חומציות העגבניות ומבשלים על אש נמוכה במשך 20-30 דקות.
משתמשים ברוטב מיד או ממתינים שהוא יצטנן ואז שומרים אותו בצנצנת זכוכית או קופסת פלסטיק אטומה במקרר עד 3-4 ימים.