ספרי תורה עתיקים ומגילות עתיקות, הובאו בשבוע שעבר לביתו של הפוסק - גאב"ד העדה החרדית וראש הישיבה הגאון רבי משה שטרנבוך, להכרעה הלכתית.
כידוע, 'צורת האותיות' בספרי תורה ותפילין ומזוזות הוא אחת הסוגיות הסבוכות, ויש בה דעות ומנהגים שונים וחלוקים זה מזה, כאשר בהרבה אותיות יש חילוקי מנהגים איך לכתוב את האות עצמה או את ה'קוצין' של האות, וכל אחד נוהג כפי מנהגו.
הגר"מ שטרנבוך חיבר בעבר חיבור מיוחד בנושאים אלו, הנקרא בשם "סת"ם כהלכתן", ובנוסף גם כתב על כך תשובות רבות בהלכה.
כמו כן, בצעירותו חקר הגר"מ את הדבר לעומק מתוך ספרי תורה עתיקים, ואף בדק את המנהג בספרי התורה התימניים המקוריים שנשתמרו במסורת הדורות זה שנים רבות.
במהלך שבוע שעבר הביא הרה"ג ר' יהושע ינקלביץ, המחזיק אוצרות ספרי תורה ומגילות עתיקים, כמה מהספרי תורה והמגילות שבאוצרותיו לעיונו של הגר"מ, ללימוד ובדיקת צורת האותיות כפי שהיה נהוג בעבר, בכדי להכריע בשאלות שונות בהלכות סת"ם העומדות על הפרק.
בין היתר הביא איתו את הספר תורה העתיק שנכתב בעצם כתב יד קדשו של אחד מהראשונים - בעל המגדל עוז תלמיד הרשב"א, וכן ספר תורה עתיק שכתב הרה"ק ר' אפרים זי"ע הסופר של הבעש"ט הקדוש, וכן המגילה הקדושה מהקלויז של הגר"א מווילנא, ועוד.
הפוסק עבר בעיון ובהתפעלות על האותיות ועל תגי האותיות, ונהנה לראות את הקוץ הקטן של היו"ד במגילה של הגר"א וכפי שכבר עורר על כך בספרו 'סתם כהלכתן' בדעת הגר"א.
כמו"כ בדק הגר"מ את צורת האות ל' והחילוק בין ל' לכ', ואת כתיבת 'עשרת בני המן' במגילת אסתר, ואת צורת אות צ', ועוד.
הצגת כל התגובות