כיכר השבת

נגד צרפת ושוויץ 

"הפסקת אש פירושה עוד מלחמה" | ארצות הברית בעד ישראל

כפי שדווח אמש ב'כיכר השבת', ארצות הברית החליטה ביום שישי להטיל וטו במועצת הביטחון של האו"ם על הקריאה להפסקת אש מיידית ברצועה ונעמדה, שוב, לצד ישראל | מדינות אחרות כמו צרפת ושוויץ דווקא הצביעו בעד ההחלטה | כל הפרטים על ההחלטה הנוספת במועצת הביטחון שנמנעה בגלל האמריקאים (בעולם) 

| כיכר השבת |
הנציג האמריקאי מצביע "נגד"
הנציג האמריקאי מצביע "נגד" (צילום: מועצת הביטחון של האו"ם)

ארצות הברית הייתה המדינה היחידה להצביע נגד ההחלטה להפסקת אש מיידית ברצועה ביום שישי האחרון, כאשר שלושה עשר המדינות החברות במועצה הצביעו בעד ההחלטה, בהן גם צרפת.

מי שנעמדה בצורה כזו או אחרת לצד ישראל עם ארצות הברית הייתה בריטניה, שהחליטה להימנע בהצבעה לאור העובדה שלא הוזכר גינוי לחמאס בהחלטת מועצת הביטחון.

הטיוטה שהוגשה על ידי איחוד האמירויות קראה כאמור להפסקת אש מיידית, לשחרורם של כל בני הערובה ומתן גישה לסיוע המוניטרי.

הנציג האמריקאי היה היחיד שהרים את ידו נגד ואמר כי קריאה להפסקת אש מיידית פירושה זריעת הזרעים של המתקפה הבאה של חמאס נגד ישראל.

"מסיבה זו, בעוד ארה"ב תומכת מאוד בשלום בר קיימא, שבו ישראלים ופלסטינים יכולים לחיות בשלום ובביטחון, אנחנו לא תומכים בקריאות להפסקת אש מיידית", אמר ווד - נציגה של ארצות הברית.

מנגד, מדינות מערביות אחרות הצביעו בעד הפסקת אש מיידית ברצועה, בהן צרפת ושוויץ. הנציג הצרפתי אמר לאחר הוטו של ארה"ב כי נדרשת "הפוגה הומניטרית מיידית ומתמשכת", והתלונן על כך שהמועצה נכשלה שוב להביא להצבעה החלטה שכזו.

עוד אמר הנציג הצרפתי ניקולא דה ריבייר כי "אנחנו לא רואים שום סתירה בין המאבק בטרור להגנה על אזרחים", אמר הצרפתי.

נציג שוויץ אמר לאחר ההצבעה שנפלה כי המשלחת שלה שהצביעה בעד הטיוטה הבינה כי היא כוללת הפסקת אש הומניטרית כהפוגה מוגבלת בזמן, מבלי לפגוע בזכותה של ישראל להבטיח את הגנתה וביטחונה. היא הביעה צער על כך שההחלטה לא התקבלה.

נציג רוסיה אמר לאחר ההצבעה כי "היום הזה יהפוך לאחד הימים האפלים ביותר במזרח התיכון מי ששוב חוסמת בציניות את הקריאות להפסקת אש, ארצות הברית הוציאה לנגד עינינו גזר דין מוות לאלפי, אם לא עשרות אלפי אזרחים נוספים", אמר הנציג הרוסי.

המשמעות של ההחלטה במועצת הביטחון של האו"ם אילו הייתה מתקבלת, הייתה כי לישראל החובה המשפטית מבחינה בינלאומית להפסיק את הלחימה ברצועה וייתכן כי הפרתה של ההחלטה היה מביא גם לסנקציות על ישראל.

כך או כך, ישראל כבר אמרה בעבר שתתעלם מהחלטות של מועצת הביטחון של האו"ם בנוגע לפלסטינים גם אם כאלו יעברו למורת רוחה.

ההצבעה ביום שישי הגיעה לאור בקשתו החריגה של המזכ"ל אנטוניו גוטרש, שהחליט להפעיל את סעיף 99 לאמנת האו"ם שמשמעותו כי קיים סיכון "לערעור השלום והביטחון הבינלאומיים".

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.
תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בעולם