המצרים ממשיכים להציג קו תקיף של התנגדות לתכנית הגירת הפלסטינים מרצועת עזה שמקדם הנשיא טראמפ.
רשת הטלוויזיה הסעודית "אל-ערביה" דיווחה כי ביקורו של נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי בוושינגטון נדחה עד להודעה חדשה.
ההודעה הזו מגיעה ברקע פגישתם של מלך ירדן עבדאללה עם הנשיא טראמפ בבית הלבן.
כזכור, נשיא ארה"ב נשאל הערב (שלישי) בזמן האירוח של מלך ירדן בוושינגטון אם המועד האחרון מבחינתו לשחרור החטופים הוא שבת והשיב בחיוב.
בנוסף, טראמפ נשאל אם הוא מעריך שחמאס ייענה לאולטימטום שהציב ואמר: "כן".
טראמפ לא התייחס באופן ישיר לתכניתו להגליית תושבים מרצועת עזה לירדן כשהיה לצד המלך וכשנשאל על הנושא, התחמק טראמפ, הצביע על המלך ואמר: "הוא אדם נהדר".
טראמפ אמר למלך ירדן: "בירדן יש לכם שטחים שיוכלו לקלוט פלסטינים בהם הם יוכלו לחיות" והוסיף: "אנחנו תורמים לכם כספים רבים".
עבדאללה התייחס לנושא קליטת תושבי עזה בארצו: "נקלוט 2,000 ילדים פלסטינים חולים". לגבי התוכנית לפינוי עזתים, הוא אמר שצריך לחכות להצגת התוכנית המצרית בנוגע לרצועה.
לפי הדיווח ב'אל ערביה', בקהיר כועסים על הצהרות ישראל וארה"ב בנוגע לפלסטינים, ושלחו מסר ברור לוושינגטון שלפיו "מצרים סגרה את הדלת להצעה להקצות קרקע לתושבי עזה".
בהצהרות שמסר לתקשורת הדגיש נשיא מצרים, א-סיסי את הצורך בשיקום רצועת עזה תוך הימנעות מגירוש תושביה — עמדה שמקבלת תמיכה ציבורית רחבה בקהיר.
ארה"ב תומכת באופן מובהק גם במצרים וגם בירדן ומעבירה לשתי המדינות סכומי סיוע רבים בתחומי החימוש הצבאי, אך לא רק.
עם זאת, הפרשנים מעריכים כי יגבר הלחץ האמריקאי על ירדן לקלוט פלסטינים לשטחה למרות הקו התקיף הנגדי שמובילה מצרים.
ירדן נחשבת הרבה יותר פגיעה וחלשה ממצרים.
בתוך כך, מלך ירדן פרסם הודעה ארוכה בתום פגישתו עם הנשיא טראמפ: מתנגד להעברה של הפלסטינים מרצועת עזה או מיהודה ושומרון וזו עמדה משותפת למדינות ערב. ירדן מחוייבת לשיקום הרצועה ומעוניינת לראות הובלה אמריקאית. טראמפ - הוא איש של שלום
הצגת כל התגובות