

נשיא צרפת עמנואל מקרון התעלם עד כה, נכון לשעת כתיבת שורות אלו, מיום השואה המצוין בישראל.
צרפת, כמו מדינות רבות אחרות, מציינות את השואה ביום השואה הבינלאומי המצוין בכל שנה ב-27 בינואר.
אלא שלמרות זאת, מספר מנהיגים בחרו להתייחס לתאריך המציין את יום השואה בישראל, כ"ז ניסן, תוך הזכרת הזוועות וגינוי האנטישמיות.
ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר כתב אמש: "היום אנו מציינים את יום השואה לזכרם של ששת מיליון היהודים שנרצחו בשואה. יחד נילחם ברעל האנטישמיות והשנאה בכל מקום שהוא נמצא, כדי להבטיח שלעולם לא פירושו מה שהוא אומר: לעולם לא עוד". מנהיג הלייבור צירף לפוסט תמונה שלו בכניסה למחנה אושוויץ.
גם ראש ממשלת קנדה מהמפלגה הליברלית, מארק קרני, התייחס לשואה אמש: "הערב בשקיעה, אנו מצטרפים לקהילות יהודיות בקנדה וברחבי העולם לציון תחילת יום השואה. כשאנו מכבדים את זכרם של יותר משישה מיליון יהודים שנרצחו באופן שיטתי בשואה, בואו נתחייב מחדש לפעולה - כך שאף קנדי יהודי לא צריך ללכת ברחובותינו בפחד, פשוט כי הם יהודים. יחד, עלינו לפעול כדי לשמר את זכרם של אותם ניצולים שעדיין איתנו, לחנך את הדור הבא ולהילחם בגאות הגואה של אנטישמיות והכחשת שואה. 80 שנה לאחר שחרור אושוויץ בירקנאו, "לעולם לא עוד" הוא לא רק הבטחה או ביטוי - זה אחריותנו. זה רלוונטי במיוחד כאשר אנו ממשיכים להתפלל לשחרור כל בני הערובה שבידי חמאס בעקבות הפיגועים ב-7 באוקטובר - היום הקטלני ביותר עבור העם היהודי מאז השואה. בשנה הקרובה, הבה נפעל באחריותנו ונפעל לבניית קנדה שבה החיים היהודיים פורחים בגאווה, ללא פחד או הפחדה".
משום מה, נשיא צרפת שמתייחס באופן תדיר לנושא האנטישמיות, בחר להתעלם לחלוטין מהיום הזה, ואף הגדיל לעשות כשפרסם בבוקר פוסט שעסק בשואה הארמנית, תוך התעלמות מוחלטת מיום השואה המצוין בישראל.
"לפני 110 שנה החל רצח העם הארמני. ב-24 באפריל זה, יום זיכרון לאומי, הבה נזכור את כל הקורבנות ונשמור על זכרם. הבה נמשיך לפעול, בשם האנושות, למען אמת וצדק.".
עם זאת, יש לציין כי שגרירות צרפת בישראל פרסמה מאז אמש מספר פוסטים העוסקים בנושא השואה והאנטישמיות, תוך אזכור החטופים הנמקים בעזה והחובה לשחררם.