יומיים לאחר קריסתו של בנק סיליקון ואלי (SVB), הרגולטורים בארצות הברית הודיעו אמש (ראשון), כי השתלטו גם על הפיקדונות של בנק סיגניצ'ר מניו יורק וההנהלה הבכירה שלו הודחה.
קריסת בנק סיגניצ'ר אירעה לאחר שלקוחות רבים מיהרו להוציא את פיקדונותיהם מהבנק, ככל הנראה עקב קריסת בנק סיליקון ואלי ומניית הבנק צנחה בימים האחרונים ב-40%.
משרד האוצר האמריקני והבנק הפדראלי הודיעו כי ההפקדות של הלקוחות יישמרו והם יקבלו את כספם מבנק מגשר שהם יהפכו אוטומטית ללקוחותיו. ממשל ביידן הודיע גם כי לקוחות בנק סיליקון ואלי יקבלו חזרה גישה לכל כספם שהופקד בבנק כדי למנוע קריסה כלכלית רחבה.
עם זאת, גורמים רשמיים בארה"ב אמרו, כי בעלי המניות של בנק סיגניצ'ר ובנק סיליקון ואלי לא יהיו מוגנים.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן התייחס לקריסת הבנק ואמר כי "אזרחים ועסקים אמריקניים יכולים להיות בטוחים שההפקדות שלהם יהיו שם כשהם יצטרכו אותן". הנשיא הצהיר כי הוא "מחויב לדאוג שהאנשים שאחראים ל'בלגן' הזה יישאו באחריות מלאה" ואמר כי הוא "מתכנן להמשיך במאמצים לחזק את הפיקוח על בנקים גדולים".
סיגניצ'ר הוא אחד הבנקים המרכזיים בתעשיית מטבעות הקריפטו והיה בנק בו הפקידו את כספם מיטב היהודים העשירים בניו יורק. מדובר בבנק שהחזיק בנכסים רבים בשווי של כ-110 מיליארד דולר ועוד כ-88 מיליארד דולר בהפקדות. גם לבנק זה נגיעה ישראלית, הוא הוקם על ידי בנק הפועלים בשנת 2001, אבל ב-2005 בנק הפועלים מכר את כל אחזקותיו בו.
במשך שש שנים ברצף, עד 2016, היה סיגניצ'ר בעשירייה הראשונה של דירוג הבנקים של פורבס, וב-2015 אף דורג במקום הראשון ברשימה. באותה שנה הוא גם כונה "הבנק המצליח ביותר בניו יורק". בנק סיגניצ'ר העסיק יותר מ-1,800 עובדים בארצות הברית וב-2021 רשם רווח שהתקרב למיליארד דולר.
בנק סיליקון ואלי, שנסגר ביום שישי, היה הבנק הגדול ביותר שנסגר בהתערבות הרגולטור מאז המשבר הפיננסי ב-2008 - והשני בגודלו שקרס אי פעם.
בינתיים נראה מבחינת ההשפעה הישראלית, שרוב החברות הישראליות הוציאו את כספן כבר מהבנק ונראה כי היקיפי ההשפעה שנבדקים על ידי משרד האוצר ובנק ישראל נמוכים מאד. מצבן של חברות בודדות עדיין לא ברור ובינתיים אין חברות ישראליות שפנו בבקשת סיוע למשרד האוצר ולבנק ישראל.
הצגת כל התגובות