כאחד מכל ארבעה אירופיים שהשיבו לסקר, מחזיק בדעות שליליות נרחבות כלפי יהודים, כך קובע סקר בינלאומי חדש על אנטישמיות שנערך על-ידי הליגה נגד השמצה.
בעוד שגישות אנטישמיות נותרו יציבות למדי במערב אירופה, הסקר מצא ששנאת יהודים נמצאת במגמת עלייה במדינות שנסקרו במזרח אירופה ומרכזה, אשר בהן דעות קדומות מושרשות על אודות שליטה יהודית בעולם הפיננסי ונאמנות כפולה עדיין נפוצות.
הסקר הקיף יותר מ-9,000 בגירים ומצא שחל גידול ניכר בעמדות אנטישמיות בארגנטינה, ברזיל, פולין, רוסיה, דרום אפריקה ואוקראינה ביחס לסקר הקודם שערכה הליגה נגד השמצה.
במדינות שנסקרו במזרח ומערב אירופה, הדעות הקדומות על אודות הכוח היהודי בעסקים והמיתוס של הנאמנות הכפולה עדיין נפוצים במיוחד. אנשים רבים במדינות אלו מאמינים גם שיהודים עדיין מדברים יותר מדי על השואה.
בפולין חל גידול בעמדות האנטישמיות ל-48 אחוזים מהאוכלוסייה, לעומת 37 אחוזים ב-2015. בערך שלושה מכל ארבעה משיבים בפולין הסכימו ש"יהודים עדיין מדברים יותר מדי על מה שקרה להם בשואה".
בהונגריה, 25 אחוזים מהאוכלוסייה סבורים ש"יהודים רוצים להחליש את התרבות הלאומית שלנו באמצעות תמיכה בהגברת ההגירה למדינתנו". המדד הכולל בהונגריה הגיע ל-42 אחוזים, לעומת 40 אחוזים ב-2015.
במדינות שנסקרו במזרח ומערב אירופה, הדעות הקדומות אודות הכוח היהודי בעסקים והמיתוס של הנאמנות הכפולה עדיין נפוצים במיוחד. אנשים רבים במדינות אלו מאמינים גם שיהודים עדיין מדברים יותר מדי על השואה. מידת ההסכמה להיגד "ליהודים יש יותר מדי כוח בעולם העסקים", עמד באוקראינה על לא פחות מ-72 אחוזים,71 אחוזים בהונגריה, 56 אחוזים בפולין ו-50 אחוזים ברוסיה הסכימו עם היגד זה.
אימוץ סטריאוטיפים אנטישמיים היה גבוה באופן ניכר בקרב מוסלמים, לעומת שאר בני הלאום באותה המדינה - כמעט פי שלושה יותר בממוצע בשש המדינות שנסקרו: בלגיה, צרפת, גרמניה, איטליה, ספרד ובריטניה.
ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה, הביע דאגה מהממצאים: "מדאיג ביותר שכאחד מכל ארבעה אירופים מחזיק בעמדות האנטישמיות שהיו נפוצות עוד לפני השואה. ממצאים אלה מהווים קריאת השכמה רבת עוצמה לכך שנותרה עוד עבודה רבה על מנת לחנך חלקים נרחבים בציבור ברבות ממדינות אלו, כדי לשים קץ לגזענות".