נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, התראיין לרשת "פוקס" ודיבר על הרגלי העבודה החדשים שלו בבית הלבן. הנשיא אמר כי הוא עובד "שעות ארוכות", עד 01:00 בלילה, ובדרך כלל ישן ארבע או חמש שעות בלבד.
טראמפ סיפר שהוא מתעורר בחמש בבוקר לאכול, לקרוא עיתונים ולצפות בטלוויזיה. על תפקידו החדש אמר טראמפ כי "במובן מסוים זו חוויה סוריאליסטית", אך הוסיף: "צריך להתגבר על זה כי יש הרבה עבודה לעשות".
הרגלי העבודה של טראמפ והעובדה שהוא בהחלט הגיע לבית הלבן כדי לעבוד ולא כדי ליהנות ממנעמי החיים שהיו נוחים הרבה יותר בעבורו לפני התפקיד התובעני, הם חלק מהדמות המאיימת של טראמפ מול מתנגדיו שיודעים שהוא לא רק מדבר אלא עושה.
בין המודאגים נמצאים הסינים שמבינים כבר שמה שהיה בזמן אובמה לא ישוב. שר החוץ הסיני וואנג יי אמר בעקבות הקשחת אזהרותיו של הממשל בוושינגטון לגבי ים סין הדרומי כי "גם סין וגם ארצות הברית יפסידו המון מסכסוך בין הצדדים".
הוא הוסיף כי "כל המנהיגים הרציניים מבינים כי לא יכול להיות עימות בין ארה"ב לסין. שתי המדינות יפסידו והן אינן יכול להרשות את זה".
טראמפ מתנגד למדיניות סין התובעת בעלות על שטח ים סין הדרומי. מדובר באזור נחשק שמדי שנה עוברות דרכו סחורות בשווי של יותר מ-5 טריליון דולר. המהלך הזה של סין הציב אותה בנקודת עימות עם מדינות כמו וייטנאם, מלזיה, הפיליפינים וטייוואן, שטוענות גם הן לאחיזה בים. הפיליפינים מנהלים חזית דיפלומטית מול סין, בגיבוי ארה"ב, וזה המצב גם עם טייוואן – מדינה שיחסיה עם סין בעייתיים מלכתחילה.
זמן קצר לאחר שטראמפ נבחר לנשיאות הוא קיים שיחת טלפון עם נשיאת טייוואן שאיחלה לו ברכות על ניצחונו. סין, שלא מכירה בטיוואן כמדינה ריבונית, הגיבה בזעם גדול. טראמפ לא ממש התרגש והוסיף שמן למדורה כשצייץ "מעניין שארה"ב מוכרת לטייוואן ציוד צבאי במיליארדי דולרים אבל אסור לה לענות לשיחת איחולי ברכה בטלפון". התנהלותו זו של טראמפ נועדה לאותת לסינים כי הוא אינו מחויב למדיניות של קודמו וכי הימים בהם ארה"ב התחשבה בכל מחאה סינית עברו.
בחודש דצמבר האחרון החרים הצי הסיני כלי שיט לא מאויש של הצי אמריקאי; בתגובה צייץ טראמפ ש"סין גנבה כלי מחקר לא מאויש של הצי האמריקני שפעל במים בינלאומיים, הוציאה אותו מחוץ למים ובמעשה חסר תקדים לקחה אותה לשטחה".
האירוע ההוא בא על רקע התנגדותה של סין לפטרולים של ארה"ב באזור, בטענה שהשטח הימי הכלכלי שלה מגיע עד 200 מיילים ימיים מחופיה. ארה"ב טוענת מנגד שאזור לגיטימי לפעילות צבאית מתחיל במרחק 12 מיילים מהחוף. אלא שהחרמת כלי השיט הייתה בכלל מחוץ לאזור הימי הכלכלי שעליו מכריזה סין עצמה, והאירוע נתפס כהתגרות ישירה בארה"ב שכאמור זכתה לתגובה מטראמפ עוד בטרם היה בבית הלבן אך הבהירה היטב את עמדותיו של הנשיא האמריקני.