בהאקתון השני לנשים בקמפוס תבונה של המרכז האקדמי לב, פיתחו הסטודנטיות פתרונות טכנולוגיים למגוון אתגרים שמעסיקים את עולם ההייטק. "בכדי לפתור בעיות גדולות צריך אנשים מרקע שונה. אני שמחה לראות את היזמיות הצעירות הללו ומאחלת להן הצלחה", אמרה מנכ"לית מס צ'אלנג', האקסלרטור הגדול בישראל.
הנשים החרדיות שוב בקדמת הבמה. בהאקתון (מירוץ טכנולוגיה קצוב בזמן) התחרו כ-100 סטודנטיות חרדיות של קמפוס תבונה במרכז האקדמי לב שלומדות הנדסת תוכנה, מדעי המחשב, הנדסת תעשייה וניהול, אלקטרוניקה, ביו-אינפורמטיקה ומנהל עסקים, באתגרים טכנולוגיים שהציבו החברות הטובות במשק כמו אינטל, רפאל, ExLibris, IBM, Synamedia (לשעבר סיסקו), וארגונים כמו מד"א, עמותת מלב"ב אלי"ן ועוד
במשך 44 שעות ברצף, התמודדו הסטודנטיות בתחרות, כאשר ניתן היה לראות אמהות לתינוקות, מחזיקות ביד אחת את העולל וביד השניה מתכנתות.. במקביל, פעל במהלך ההאקתון פעוטון לתינוקות , כדי שהן תוכלנה להמשיך ולתכנת. בסוף התחרות, השופטים הכריזו על קבוצת spo2, שהתמודדה עם אתגר שהציבה חברת אינטל ובית החולים אלי"ן, כעל הזוכה במקום הראשון. הסטודנטיות של "תבונה" פיתחו גרב אלקטרוני ואל-חוטי לתינוקות, שמאפשר לקרוא את המדדים של התינוק מבלי להשתמש באמצעים מגבילים כמו קליפס, שמגביל את תנועת התינוק. לדבריהן: "כשתינוק נולד , אנחנו לא רוצים שהוא ירגיש כבול ושחופש התנועה נלקח ממנו. האתגר משך אותנו וזה גם יכול לסייע בהצלת חיים".
במקום השני זכתה קבוצת Bblur שהתמודדה עם אתגר שהציגה עמותת מלב"ב לחולי אלצהיימר. הסטודנטיות למדו להיעזר בבינה מלאכותית תוך כדי ההאקתון והשתמשו בטכנולוגיה כדי לאתר ולזהות פרצופים של חולים באופן אוטומטי ולטשטש תמונות של חולים אשר אסורים בפרסום, זאת בכדי לשמור על פרטיותם של החולים.
במקום השלישי זכתה קבוצת אוקסי-בייבי שפיתחה גם היא פתרון טכנולוגי נוסף לאתגר ויצרה מד סיטורציה אל-חוטי לתינוקות.
השופטים התרשמו מהפיתוחים הטכנולוגים של הנשים החרדיות שהספיקו בתוך זמן קצר לבצע מוצרים מורכבים. כך למשל היזם הסדרתי בוב רוזנשטיין אמר: "כיזם, נפלתי שש פעמים אבל קמתי שבע. רוח של יזם זה לנסות שוב ושוב, כאשר מילת הקסם היא התמדה. הפיתוחים שעשיתן הם גדולים, מרשימים ואפילו מרגשים אותי".
יונית סרקין, מנכ"לית האקסלרטור (תוכנית ההאצה) MassChallenge Israel הסבירה: "ראינו בהאקתון צעד משמעותי של נשים שלוקחות על עצמן בעיות, באות עם פתרונות אמיתיים ועובדות קשה כדי ללמוד תוך כדי תנועה ולהשיג את הפתרונות הללו. אשמח לראות את היזמיות הצעירות הללו באות אלינו גם לאקסלרטור כדי לצאת עם המיזמים לשוק בהמשך".
מנהלת קמפוס תבונה במרכז האקדמי לב הרבנית מרים וינברג סיכמה: "אנחנו מאפשרים לנשים החרדיות לרכוש מקצוע איכותי ובעזרת ה' הן תוכלנה לפרנס בית של תורה בכבוד ועוד משפחה יהודית תוכל לגדל את ילדיה ברווח. הסטודנטיות שלנו מקצועיות מהשורה הראשונה ובסיעתא דשמיא הן יודעות לעשות ולהצליח".
מנהל מרכז היזמות לב-טק במרכז האקדמי לב ערן יומטוביאן: "זה פשוט מדהים מה שהסטודנטיות האלו מסוגלות לעשות אם רק נותנים להן את ההזדמנות, ולחשוב שכשבאנו ואמרנו להן בואו תשתתפו בהאקתון הן שאלו אותנו "מה זה האקתון?". רובן באות ממסגרות שאין בהן חשיפה לעולם היזמות וההייטק ושמחנו לראות שאם רק נותנים להן הזדמנות הן עושות דברים מדהימים. אנחנו נמשיך במרכז היזמות לב-טק לעבוד עם הצוותים כדי להוציא את המוצרים לשוק".
לפרטים אודות קמפוס תבונה כנסו>>