מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלורית ברוטב עגבניות עשיר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה
רכיבים
- 1 כפית שמן זית
- ½1 כוסות דלעת, חתוכה לקוביות
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
- מלח גס
- 1 כף עלי טימין טריים
- 410 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
- 2 צרורות גדולים של קייל, שטוף וקרוע לחתיכות גסות
- ½1 כוסות ציר עוף או ירקות
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, על אש בינונית, מחממים את השמן ומבשלים את הדלעת והבצל. מתבלים בקורט מלח. מבשלים עד שהירקות מתרככים ומתחילים להתקרמל, 6-8 דקות.
2. מוסיפים את הטימין ומערבבים בכף עץ. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים עד שהן מסמיכות ומצטמצמות ביותר מחצי, 8-10 דקות.
3. מוסיפים את הקייל ומערבבים אותו לאט לתערובת הירקות. מתבלים בעוד קורט או שניים של מלח. מוסיפים את הציר ומורידים את האש לבינונית-נמוכה. מבשלים עד שהקייל מתרכך והתערובת התבשלה ויצרה מרקם סמיך דמוי תבשיל, 20-25 דקות. מתקנים תיבול, אם צריך ומגישים.