כיכר השבת

לכבוד שבת

סלמון אפוי בסויה ודבש עם ברוקולי קריספי

ככה אנחנו אוהבים את הדגים שלנו בשבת: מהירי הכנה, רכיבים זמינים ולא יומרניים וסופר טעימים. מתכון לסלמון אפוי במרינדת דבש וסויה עם ברוקולי קריספי (מתכונים לשבת, אוכל)

| כיכר השבת |
סלמון אפוי במרינדת דבש וסויה עם ברוקולי
סלמון אפוי במרינדת דבש וסויה עם ברוקולי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 נתחי פילה סלמון
  • 450 גרם ברוקולי

למרינדה:

  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס דבש

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה.

2. מניחים את נתחי הסלמון בשקית עם סגירת זיפלוק או בקערה בינונית, יוצקים עליהם את המרינדה ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.

3. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומפזרים את הברוקולי בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים במשך 15 דקות.

4. מוציאים את התבנית מהתנור, מסיטים את הברוקולי לצידי התבנית ומניחים את נתחי הסלמון במרכז. אופים במשך 10-12 דקות ומוציאים מהתנור.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה