רכיבים
- 4 נתחי טונה אדומה (כל סועד מקבל נתח)
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
לפירה:
- 4 בטטות, קלופות
- 40 גרם חמאה / מחמאה
- 3 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
1. בעזרת נייר סופג, מנגבים את נתחי הטונה וסופחים מהם את הנוזלים, ואז משמנים ומתבלים אותם בנדיבות במלח ופלפל שחור.
2. מחממים היטב פלנצ'ה או מחבת פסים, וצולים את הנתחים על אש גבוהה משני הצדדים למידת העשייה הרצויה.
3. מבשלים את הבטטות בסיר כשהן מכוסות במים, עד שהן רכות מאוד. מסירים מהאש, מסננים את הנוזלים ומוסיפים לסיר את החמאה / המחמאה והשום ומתבלים במלח ופלפל לבן.
4. מועכים היטב לפירה עד לקבלת מחית חלקה ככל שניתן. כדי שהמרקם יהיה סופר נימוח וללא גושים, מעבירים את הפירה דרך מסננת.
מגישים חם. ניתן להוסיף בצד ברוקולי וכרובית אפויים בשמן זית.