כיכר השבת

לכבוד שבת

פשוט ואלגנטי: טונה אדומה צרובה לצד פירה

זו המנה הראשונה המושלמת. נראה מושקע, אבל תכלס לא עבדתם קשה מדי - והתוצאה יפה וטעימה כל כך. מורן פינטו עם מתכון לטונה אדומה צרובה במחבת לצד פירה בטטה (מתכונים לשבת, אוכל)

| כיכר השבת |
טונה אדומה צרובה במחבת לצד פירה בטטה
טונה אדומה צרובה במחבת לצד פירה בטטה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 נתחי טונה אדומה (כל סועד מקבל נתח)
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

לפירה:

  • 4 בטטות, קלופות
  • 40 גרם חמאה / מחמאה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

1. בעזרת נייר סופג, מנגבים את נתחי הטונה וסופחים מהם את הנוזלים, ואז משמנים ומתבלים אותם בנדיבות במלח ופלפל שחור.

2. מחממים היטב פלנצ'ה או מחבת פסים, וצולים את הנתחים על אש גבוהה משני הצדדים למידת העשייה הרצויה.

3. מבשלים את הבטטות בסיר כשהן מכוסות במים, עד שהן רכות מאוד. מסירים מהאש, מסננים את הנוזלים ומוסיפים לסיר את החמאה / המחמאה והשום ומתבלים במלח ופלפל לבן.

4. מועכים היטב לפירה עד לקבלת מחית חלקה ככל שניתן. כדי שהמרקם יהיה סופר נימוח וללא גושים, מעבירים את הפירה דרך מסננת.

מגישים חם. ניתן להוסיף בצד ברוקולי וכרובית אפויים בשמן זית.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה