"בסימן של התחלה" זהו שמה של הפקת חג שכוללת מתכונים ממיטב השפים והקונדיטורים וצילומים מרהיבים בשיתוף קבוצת מאסטר קלאס - המרכז הקולינרי לבישול ואפייה.
הפקה ועריכת תוכן קולינרי: הקונדיטורית לאה תורג'מן
סטיילינג וצילומים: לינוי לנדאו ודרור קאליש
קשרים מקצועיים: יעקב דושיץ
והפעם: שף-קונדיטור אורן גירון
12 מנות | קל | בשרי
מרכיבים
לכדורי העוף:
250 גרם עוף טחון (פרגית או חזה)
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ
1/2 צרור בזיליקום, קצוץ
50 גרם עגבניות מיובשות, מסוננות משמן
1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים
1 ביצה
3 כפות רוטב סויה
50 גרם שמן זית
1/2 כוס פירורי לחם
50 גרם שומשום קלוי
מלח ופלפל שחור
קליפה מגוררת מלימון אחד
לציפוי: שומשום, פרג, קצח
שמן לטיגון עמוק
לסלט:
2 מלפפונים
1/2 מלון קטן, קלוף ומגולען
200 גרם עגבניות שרי, חצויות
100 גרם אפונת שלג, חתוכה למקטעים בגודל של 1 ס״מ
100 גרם פטריות שימאג׳י, מופרדות (בעונה)
100 גרם נבטי שעועית עבים
1 פלפל צ׳ילי אדום, קצוץ
גרגירים מרימון אחד
100 גרם אפונת ווסאבי כתושה
עלים מצרור עלי נענע, קרועים
עלים מ-1/2 צרור כוסברה, קרועים
לרוטב:
2 שיני שום, קלופות
200 מ"ל מיץ ליים
2 כפות דבש
2 כפות רוטב דגים (נאם פלא)
2 כפות שמן שומשום כהה
כף שמן צ׳ילי אדום
2 כפות שמן זית
מלח
אופן ההכנה
הכנת כדורי העוף:
מכניסים את כל המרכיבים, למעט העוף ופירורי הלחם, למעבד מזון וטוחנים למחית אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים את העוף ופירורי הלחם, מערבבים היטב ומשהים ל1/2 שעה. אם התערובת רכה מידי לאחר המנוחה ניתן להוסיף עוד מעט פירורי לחם. יוצרים מהתערובת כדורים במשקל 25 גרם ומצננים.
הכנת הסלט:
חותכים את המלפפון והמלון לז׳וליאנים ומניחים בקערה עם יתרת חומרי הסלט.
הכנת הרוטב:
מניחים את כל החומרים בקנקן וטוחנים למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
אופן ההגשה:
מחממים שמן לטיגון עמוק, מצפים את כדורי העוף בתערובת הזרעים ומטגנים להזהבה כ-2 דקות.
מעבירים לנייר סופג. מערבבים את החומרי הסלט עם הרוטב, עורמים על צלחת, מניחים מעל את הכדורים ומגישים מיד.