רכיבים
- 8 פרוסות פילה סלמון טרי בעובי 6 ס"מ
- למרינדה:
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- 3 ס"מ ג'ינגר טרי, מגורד
- 3 כפות דבש
- 4 שיני שום כתושות
- 6 כפות שמן זית
- 3 כפות רוטב סויה
- 4 ענפי בצל ירוק
- מלח
אופן הכנת פילה סלמון במרינדה מתקתקה:
1. כותשים את שיני השום וקוצצים דק את הבצל הירוק לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב.
2. מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית חסינת אש עם שוליים גבוהים, במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני.
3. יוצקים את המרינדה על הסלמון, ומשרים לשעתיים בטמפרטורת החדר.
4. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מעבירים את הסלמון לתבנית נקייה ואת המרינדה שנשארה בתבנית, מעבירים לסיר קטן.
5. אופים את הסלמון במשך 20 דקות, ובמקביל מבשלים את המרינדה שבסיר על אש קטנה, עד שמתקבל רוטב סמיך.
6. מיד בתום האפייה, יוצקים על הסלמון את רוטב המרינדה הסמיך. מגישים חם.