כיכר השבת

לכבוד שבת

לכבוד שבת: כדורי סלמון ברוטב אדום פיקנטי

מנת פתיחה לשולחן השבת שמתאימה לכולם: מתכון לקציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי, ממכרות וטעימות כל כך שקשה לסרב להן, כאלו שעוטפות את הבית בריח של בישול נוסטלגי, מנחם וטוב (מתכונים לשבת, אוכל)

| כיכר השבת |
קציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי
קציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 700 גרם פילה סלמון טרי
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 10 שיני שום
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • לרוטב:
  • 6 כפות שמן
  • 5 עגבניות
  • 10 שיני שום
  • 6 ענפי סלרי ללא העלים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף גדושה פפריקה בשמן
  • מלח

אופן הכנת קציצות סלמון ברוטב:

רגע לפני: מנת פתיחה לשולחן השבת שמתאימה לכולם: מתכון לקציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי, ממכרות וטעימות כל כך שקשה לסרב להן, כאלו שעוטפות את הבית בריח של בישול נוסטלגי, מנחם וטוב.

• קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה לקערה, כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה.

• חותכים לפיסות דקות את בשר הדג ומוסיפים לקערה, יחד עם פירורי הלחם והביצים. מתבלים בכמון ומלח ומוסיפים פלפל שחור בנדיבות. מעבדים ידנית לעיסת קציצות אחידה.

• מכסים את הקערה, ומניחים לעיסה לנוח ולהתגבש במשך 30 דקות.

• יוצרים קציצות בצורה עגולה או אליפטית, בגודל שווה, ומסדרים בכלי נפרד, שיהיו מוכנות לקפוץ לרוטב מיד.

הכנת הרוטב:

• מגרדים את העגבניות לכלי וכותשים את שיני השום.

• בסיר סוטאז' נמוך ורחב, מחממים 6 כפות שמן, וכשהשמן חם, מוסיפים את העגבניות המגורדות והשום הכתוש, ומבשלים במשך 3 דקות.

• מוסיפים את גבעולי הסלרי (ללא העלים), מתבלים בפפריקה, כמון ומלח, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות.

רגע האיחוד:

• מורידים לסיר הרוטב את הקציצות, ומסדרים אותן בפנים בצורה יפה. אם הרוטב מצומצם מאוד, וחסרים נוזלים, מוסיפים לסיר חצי כוס מים. בשלב זה, ניתן להוסיף גם כוס זיתי קלמטה.

• מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות על אש נמוכה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה