רכיבים
- פילה סלמון שלם במשקל 500 גרם
- סלסילת פטריות שמפיניון
- 10 שיני שום
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס סילאן (דבש תמרים)
- 1 כף רוטב סויה
- 3 כפות שמן זית
אופן הכנת סלמון בסילאן ופטריות:
רגע לפני: מנת פתיחה יפהפייה ונהדרת לשולחן החג: מתכון לסלמון בתנור ברוטב סילאן ופטריות - רוטב מתקתק ופטריות קריספיות, על פילה שלם אפוי, רך ועסיסי שפורסים סמוך להגשה. הכנה פשוטה ותוצאה מושלמת.
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
• פורסים את הפטריות וקוצצים דק את שיני השום.
• מניחים את פילה הדג השלם בתבנית פיירקס, ומפזרים מעל בשכבה אחידה את פרוסות הפטריות.
• מוסיפים לתבנית את שיני השום, ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם.
• מזלפים מעל את שמן הזית, הסילאן ורוטב הסויה.
• מכניסים לאפייה קצרה בלבד של 15 דקות.
• מגישים חם ופורסים על השולחן, לפני הסועדים.
הצגת כל התגובות