כיכר השבת

לכבוד שבת

סלמון אפוי בציפוי חצילים פריכים וטחינה

מנת פתיחה מרשימה לשולחן השבת עם מגוון טעמים שמשתלבים בהרמוניה נהדרת: מתכון להכנת פילה סלמון אפוי בציפוי חצילים פריכים וטחינה ירוקה מרעננת (מתכונים לשבת, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
סלמון אפוי בציפוי חצילים פריכים וטחינה
סלמון אפוי בציפוי חצילים פריכים וטחינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 8 פרוסות פילה סלמון
  • 2 חצילים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית גדושה חרדל
  • 1/2 1 כפיות קארי
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • לטחינה הירוקה:
  • 2 כוסות טחינה גולמית
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים קרים

אופן הכנת סלמון בציפוי חצילים וטחינה:

• מקלפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות קטנות.

• טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את קוביות החצילים, מתבלים בקארי חרדל, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

• מוסיפים לקערה את פירורי הלחם ומערבבים.

• מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם מאוד, מטגנים את קוביות החצילים עד שישחימו. מוציאים לנייר סופג.

• מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

• משמנים היטב את נתחי הסלמון, מתבלים במלח ופלפל ומעסים בעדינות את הנתחים.

• מכניסים את התבנית כשהיא ריקה לתנור שתתחמם במשך 10 דקות.

• מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסדרים עליה את נתחי הדג, מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות.

הכנת הטחינה הירוקה:
• קוצצים דק את הפטרוזיליה וכותשים את השום.

• מערבבים בקערה את המים הקרים עם המלח, עד שהמלח נמס.

• מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד לקבלת בלילה לבנה.

• מוסיפים את מיץ הלימון, השום והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

• מעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור לפחות חצי שעה.

אופן ההגשה: לפני ההגשה, מסדרים כל נתח דג על צלחת, מניחים מעל מהחצילים ויוצקים מעל טחינה בנדיבות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נשמע מעולה, שבת הבאה חייבת לנסות!
אחת שמבינה
1
בס"ד לדג סלמון יש הכנה לפני אפיה לימון?
דליה אלבז
מנות פתיחה