כיכר השבת

משודרגות: פטריות במילוי מפתיע

מה תגישו לאורחים בחג? מנת אירוח אישית ומיוחדת: מתכון לפטריות פריכות במילוי עוף מפתיע. הרמוניה של טעמים לא שגרתיים שישדרגו לכם את חול המועד (מתכונים, אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
פטריות פריכות במילוי עוף מפתיע
פטריות פריכות במילוי עוף מפתיע (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 15-20 פטריות שמפניון טריות גדולות
  • 500 גרם עוף טחון
  • 4 ענפי בצל ירוק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב פסטו
  • 1 כוס פירורי לחם זהובים
  • 3 ביצים
  • 1/2 כף אבקת מרק עוף
  • 1/2 כוס בירה לבנה
  • שמן לטיגון

אופן הכנת פטריות פריכות במילוי עוף:

רגע לפני: מה תגישו לאורחים בחג? מנת אירוח אישית ומיוחדת: מתכון לפטריות פריכות במילוי עוף מפתיע. הרמוניה של טעמים לא שגרתיים שישדרגו לכם את חול המועד.

• קוצצים דק את הבצל הירוק, ומערבבים בקערה יחד עם העוף הטחון.

• מתבלים את הבצל והעוף ברוטב סויה, מלח ופלפל ולשים יחד לתערובת אחידה. מעבירים למקרר למשך 30 דקות.

• חותכים את ה"רגליים" של הפטריות וממלאים אותן בתערובת העוף.

• טורפים בקערה את הביצים, ומוסיפים את הבירה, אבקת המרק ורוטב הפסטו (מתכון נפלא תמצאו כאן) ומערבבים היטב.

• בקערה נוספת שמים את פירורי הלחם.

• מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת.

• טובלים את הפטריות בבלילת הביצים, ואז בקערת הפירורים וכשהשמן חם, מכניסים למחבת ומטגנים עד שהפטריות מזהיבות.

אופן ההגשה: את הפטריות מגישים לצד רוטב צ'ילי מתוק או רוטב דבש וחרדל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
בתמונה זה נראה שרק הפטרייה מטוגנת
רבקה
3
מקווה שיצא טעים גם.
יוסי
2
היית חסרה לנו...
קוביץ

הצגת כל התגובות

1
היי, המתכון נראה טוב אבל לא הבנתי מה הסדר טובלים את הפטריות בבלילת הביצים ואז בפרורי לחם ורק אז שמים את החזה עוף? תודה רבה,
מירי
מנות פתיחה