כיכר השבת

דג דניס שלם אפוי עם עשבי תיבול

אומרים שאין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני, אז הנה מתכון למנה מקסימה וחגיגית שתפתח לכולם את התיאבון: דג דניס שלם עשוי כהלכה בתנור עם עשבי תבלין (מתכונים, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
דג דניס שלם אפוי עם עשבי תבלין
דג דניס שלם אפוי עם עשבי תבלין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 4 דגי דניס שלמים ונקיים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 15 שיני שום
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל ירוק
  • 6 כפות שמן זית
  • 8 כפות מלימון סחוט
  • 4 כפות מלח גס

אופן ההכנה:

• מחממים תנור על חום של 180 מעלות.

• חותכים את הפלפלים לריבועים קטנים ודקים, כותשים את שיני השום, וקוצצים דק את הכוסברה והפטרוזיליה.

• מערבבים יחד היטב בקערה את הפלפלים, שיני השום הכתושות, הכוסברה והפטרוזיליה, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח.

• חותכים 4 ריבועים של נייר כסף, ומניחים על כל אחד מהם דג שלם.

• מורחים על כל דג רבע מכמות תערובת הפלפלים והעשבים, מקפלים את נייר הכסף וסוגרים בו את הדג, באמצעות הידוק הקצוות.

• מניחים את ארבעת הדגים העטופים בנייר הכסף על תבנית, ומכניסים לתנור לאפיה במשך 30 דקות.

אופן ההגשה: כל סועד מקבל מנת דג שלמה וחמה, ולצידה סלט ירקות רענן. תפוחי אדמה (מתכון תמצאו כאן) יכולים להיות אף הם תוספת מעניינת שתשלים את הארוחה.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
נראה ממש טוב
אירית
3
תענוג של מתכון.
אבירם
2
שתבורכו. בערב שבת אירחתי ולא הפסיקו לשבח ולהתענג על הדג מתכון קל פשוט וטעים מאוד מאוד תודה רבה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אילנית

הצגת כל התגובות

1
פעם ראשונה שאני נוגע בדג ויצא לי מדהים תודה
ta
מנות פתיחה