לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כפות שמן
- קמצוץ מלח
למילוי:
- 500 גרם חזה עוף טחון או קצוץ דק (אפשר גם בקר טחון)
- 2 בצלים קצוצים
- צרור פטרוזיליה ועלי סלרי קצוצים
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- כורכום
- תבלין גריל עוף
- מעט כמון
לרוטב:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 עגבניות קלופות וקצוצות
- 3 כפות גדושות רסק עגבניות
- 4-5 עלי בזיליקום קצוצים
- 1 כף פפריקה
- 1/2 כפית סוכר
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק, מרדדים על משטח מקומח וקורצים עיגולים.
2. מטגנים בשמן זית את הבצל עד להשחמה ומוסיפים את חזה העוף/הבקר. ממשיכים בטיגון עד שהעוף מקבל צבע זהוב, מוסיפים את הפטרוזיליה ועלי הסלרי והתבלינים וממשיכים לטגן עוד כ-2-3 דקות. מצננים מעט.
3. מניחים במרכז עיגולי הבצק גבעה קטנה ממילוי העוף/הבקר וסוגרים כמו שק. מהדקים עם קצות האצבעות ומשטחים.
4. מרתיחים סיר גבוה עם מים, מלח וקצת שמן וכשהמים מבעבעים זורקים את הקרעפלאך לתוכו ומבשלים אותם עד שצפים + 3 דקות נוספות.
5. מניחים את הקרעפלאך על משטח, אחד ליד השני (עדיף לא אחד על השני, כדי למנוע הידבקות).
6. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות וממשיכים בטיגון עד שהנוזלים נעלמים והעגבניות מקבלות צבע עמוק.
7. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים וממשיכים לטגן עוד 4 דקות.
8. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות.
9. מוסיפים את הקרעפלאך ובעדינות, בעזרת כף, מרטיבים על ידי הרוטב.
10. ממשיכים בבישול עוד 7 דקות ומגישים.
11. מרכיבים את המנה: מניחים את הקרעפלאך על גבי צלחת, מעליהם יוצקים 2-3 כפות רוטב ומעל לכל מפזרים את שאריות חזה העוף/הבקר.
הצגת כל התגובות