כיכר השבת

מיוחד לראש השנה

לסעודת יום ב': פרגיות בציפוי דבש וסויה עם רוזמרין

חיה ללונק עם מתכון לפרגיות בציפוי דבש, סויה ורוזמרין שאפשר לתקתק במהירות לסעודת היום השני של ראש השנה כשחוזרים מבית הכנסת. על שולחנכם תוך שעה. המלצה שלנו: הכפילו כמויות (מתכונים לראש השנה, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
פרגיות בציפוי דבש, סויה ורוזמרין
פרגיות בציפוי דבש, סויה ורוזמרין (צילום: shutterstock)

רכיבים

  • 1 ק"ג פרגיות
  • 4-5 שיני שום, כתושות
  • 1 כף גדושה מאד של דבש
  • 2 כפות סויה
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • מלח ופלפל ארבע העונות
  • שומשום
  • 2 כפות מים רותחים
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את כל מרכיבי המרינדה, מלבד השומשום והמים, עד שמתקבלת תערובת חלקה ורק בסוף מוסיפים את המים.

2. מסדרים את הפרגיות בתבנית, יוצקים מעל את המרינדה ומעבירים למקרר להשריה של חצי שעה לפחות.

3. מוציאים מהמקרר ומפזרים מעל שומשום בנדיבות.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות עד להשחמה יפה.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
עשיתי ויצא ממש טוב, "עובר פלטה" הכנתי ביום חמישי בלילה, ואכלו בשבת צהוריים. שינויים עשיתי 1. כף יין 2. כף חרדל גרירים 3. קמצוץ כמון (לא ברור לי למה)
שמואל
1
נראה מצויין ! מתי מוסיפים את שתי כפות המים הרותחים ? לא צויין ...
אורחת
אולי גם יעניין אותך
עיקריות