רולדת הודו ברוטב לימון (צילום: shuttersock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1.5 ק"ג רולדת הודו ברשת
- 4 עלי דפנה
- 6 כדורי פלפל אנגלי
- מלח
- 4 ליטר מים
- לרוטב:
- 1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כוס מים
- 2 כפות קורנפלור
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת רולדת הודו ברוטב לימון:
הכנת הרולדה:
1. בסיר, מבשלים יחד במשך שעתיים את הרולדה עם עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, המים והמלח.
הכנת הרוטב:
2. בסיר רחב, מביאים לרתיחה את מיץ הלימון, המים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3. לאחר הרתיחה, מערבבים בצלוחית את הקורנפלור ו-4 כפות מהנוזלים שבסיר - לדילול, ומוסיפים לסיר.
רגע האיחוד:
4. מסירים את הרשת מהרולדה ומניחים אותה בסיר עם הרוטב. מבשלים יחד עד שהרוטב מסמיך. סמוך להגשה, פורסים את הרולדה ומגישים חם עם הרוטב.