לא באמת מסובך. בשר צלוי עם ארטישוק ירושלמי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
רכיבים
- נתח שלם של בשר כתף (מספר 5) במשקל 1.5 ק"ג
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
- 4 סלקים מוצקים
- 1/2 1 כוסות מיץ לימון
- 1 כוס יין לבן
- 4 ענפי פלפל אנגלי
- 20 שיני שום
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן הכנת בשר צלוי וירקות:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מקלפים את הארטישוק, הסלק ושיני השום.
• מניחים את נתח הבשר השלם בתבנית פיירקס עם שוליים גבוהים.
• סביב נתח הבשר, מסדרים את הארטישוקים בשלמותם.
• מחלקים את הסלקים ל-4 רבעים ומוסיפים לתבנית.
• מפזרים מעל הבשר והירקות את שיני השום בשלמותן, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
• יוצקים לתבנית את מיץ הלימון והיין, ומניחים מעל את ענפי הפלפל האנגלי.
• מכסים את התבנית ב-3 שכבות של נייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש למשך 4 שעות.
שבת שלום!