כיכר השבת

לכבוד שבת

מיוחד לשבת: אנטריקוט על ירקות שורש צלויים

עיקרית עסיסית ונהדרת לשולחן השבת. המנה מרשימה מאוד, אך למעשה פשוטה להכנה ולא מסובכת בכלל: מתכון לנתח אנטרקוט צלוי ברוזמרין עם מגוון ירקות שורש ממכרים. הדבר הכי מאתגר בהכנת המנה הזו הוא קילוף הירקות (מתכונים לשבת, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
אנטריקוט ברוזמרין וירקות שורש צלויים
אנטריקוט ברוזמרין וירקות שורש צלויים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1/2 1 ק"ג נתח אנטריקוט שלם
  • שמן זית
  • 1 כף רוזמרין יבש
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 בצלים גדולים לבנים
  • 2 בצלים גדולים סגולים
  • 6 גזרים
  • 3 ראשי קולרבי
  • 2 פקעות לפת
  • 6 בטטות קטנות
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 250 גרם ערמונים בוואקום
  • 4 כפות סילאן

אופן ההכנה:

רגע לפני: עיקרית עסיסית ונהדרת לשולחן השבת. המנה מרשימה מאוד, אך למעשה פשוטה להכנה ולא מסובכת בכלל: מתכון לנתח אנטריקוט צלוי ברוזמרין עם מגוון ירקות שורש ממכרים. הדבר הכי מאתגר בהכנת המנה הזו הוא קילוף הירקות.

• מצפים בנדיבות את נתח הבשר בשמן זית, מתבלים ברוזמרין, מלח ופלפל שחור ומניחים על גבי רשת תנור.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מקלפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גסות, ומסדרים בתבנית חסינת אש.

• מכניסים את תבנית הירקות למסילה הנמוכה ביותר בתנור, ולמסילה שמעליה מכניסים את נתח הבשר, כך שכל נוזלי הבשר ינטפו על הירקות.

• מנמיכים את התנור ל-150 מעלות, ואופים במשך כשעתיים, עד שהירקות והבשר רכים.

• מוציאים את הירקות והבשר, מברישים את הבשר בסילאן ומחזירים את הרשת לתנור לצלייה עדינה של 10 דקות.

אופן ההגשה: מסדרים את הירקות בכלי הגשה, פורסים את הבשר לפרוסות ומניחים אותן על מצע הירקות.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
זה מתכון מכובד מאוד.
יקיר
אולי גם יעניין אותך
עיקריות