כיכר השבת

לכבוד שבת

לכבוד שבת: עוף וארטישוק ירושלמי

מנה עיקרית אלגנטית לכבוד שבת שמגישה לכם את כל מה שטוב בסיר אחד: מתכון לעוף עם ארטישוק ירושלמי - או בשמו השני בטטה קסבייה - מתובל בעסיסיות (מתכונים, אוכל)

| 10 | כיכר השבת |
עוף עם ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה)
עוף עם ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה) (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6-8 מנות עוף
  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה)
  • 500 גרם ארטישוק רגיל
  • 10 שיני שום
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • מיץ מלימון סחוט טרי
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת עוף עם ארטישוק ירושלמי:

רגע לפני: מנה עיקרית אלגנטית לכבוד שבת שמגישה לכם את כל מה שטוב בסיר אחד: מתכון לעוף עם ארטישוק ירושלמי - או בשמו השני בטטה קסבייה - מתובל בעסיסיות.

• מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לקוביות בגודל 5 ס"מ.

• חותכים את תחתיות הארטישוק הרגיל לרצועות עבות.

• מחממים שמן זית בסיר רחב, ומטגנים את העופות עד להזהבה משני הצדדים.

• מוסיפים לסיר את הארטישוקים החתוכים.

• מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור, ומפזרים מעל את שיני השום מקולפות, בשלמותן.

• מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.

• סוחטים את הלימון לתוך הסיר, ומבשלים במשך 40 דקות נוספות.

• מגישים לצד אורז לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לאה
7
מה זה ארטישוק ירושלמי? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
Rd
6
40 דק' וזה לא ישרף או משהו? גם אני שאלתי את אותה השאלה מיד!!! הגיוני?
הדרי

הצגת כל התגובות

5
כמה מים לשים? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיה
4
זההדבר מדהים השם של זה בטטהקסביה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אפרת
3
רק עדיף לא להשתמש במיץ לימון שי בו חומרים מסוכנים , לימון אמיתי יותר שווה.
יענקי
2
מה זה ארטישוק?
אני
1
הוספתי רבע כוס מים ויצא נפלא
כרמלה עקרוני
עיקריות