רכיבים
- 4 כרעי עוף
- 1/2 כוס יין אדום מתוק
- 4 כפות דבש
- 4 כפות רוטב סויה
- 4 שיני שום
- מלח ופלפל
אופן הכנת עוף אפוי במרינדת יין אדום ודבש:
רגע לפני: מנה חגיגית וטעימה של כרעי עוף שחומים ומתקתקים, דשנים ונוטפי עסיס אחרי אפייה טובה בתנור: מתכון להכנת עוף אפוי במרינדת יין אדום, דבש וסויה.
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
הכנת המרינדה:
• מערבבים בקערה את היין האדום, הדבש ורוטב הסויה.
• כותשים את השום ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
• מעסים את כרעי העוף במרינדה, ומסדרים אותם בתבנית אפייה. שופכים מעל נתחי העוף את המשרה הנותר ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות.
• מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 50 דקות. מידי פעם הופכים את העופות.
• מסירים את הכיסוי ואופים במשך 15 דקות נוספות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!