כיכר השבת

פרוייקט שבועות: קאפקייקס לוטוס בציפוי מסקרפונה

גרסה עשירה, חגיגית וקרמלית לעוגה האישית הטרנדית, במיוחד לחג השבועות (אוכל, שיווקי)

| מקודם |
קאפקייקס לוטוס בציפוי מסקרפונה.
קאפקייקס לוטוס בציפוי מסקרפונה. (צילום: יחצ)

מתכון לקאפקייקס לוטוס בציפוי מסקרפונה | 12 מנות

רכיבים:

210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח

5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

קורט מלח

120 גרם חמאה רכה

150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

2 ביצים

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 3%

לציפוי:

1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפיות ממרח לוטוס

16 גרם (2 כפות) אבקת סוכר

להגשה:

5 עוגיות לוטוס מפוררות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר (או משתמשים בעטרות נייר קשיחות כמו בתמונה).

מכינים את הקאפקייקס: מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים מלח ומערבבים.

מערבלים ממרח לוטוס, חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם יוגורט ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

ממלאים את תבנית השקעים בבלילה עד 3/4 הגובה בעזרת כף קפיצית לגלידה או 2 כפות.

אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.

מכינים את הציפוי: מערבלים את כל החומרים במיקסר עם בלון הקצפה במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מגבירים את המהירות ומקציפים כ-3 דקות לתערובת יציבה.

מצפים כל קאפקייק בעזרת פלטה. לחילופין אפשר להעביר את הציפוי לשקית זילוף ולזלף מעל כל קאפקייק. מקררים 30 דקות להתייצבות, מפזרים פירורי עוגיות ומגישים. שומרים במקרר עד 3 ימים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת