רכיבים
- לפחזניות:
- 1 כוס (250 מ"ל) מים
- קורט מלח
- קורט סוכר
- 65 גרם מרגרינה בלו בנד
- 130 גרם קמח
- 3-4 ביצים
- לקרמבל:
- 125 גרם קמח (1 כוס פחות 1 כף)
- 2/3 כוס (130 גרם) סוכר דמררה
- 100 גרם מרגרינה, רכה
- צבע מאכל לבחירה
- למילוי הקרם:
- 1 מיכל שמנת מתוקה פרווה
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס תותים טחונים
אופן הכנת פחזניות במילוי קרם תותים עם קרמבל:
הכנת הקרמבל:
1. מערבבים את חומרי הקרמבל במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי.
2. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים.
הכנת הפחזניות:
3. בסיר, מרתיחים את המים עם המרגרינה, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד לקבלת כדור בצק הנפרד מהדפנות. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים מעט לצינון.
4. מוסיפים 2 ביצים אחת אחרי השנייה ובודקים את הבצק - מותחים פיסת בצק ואם מתקבל חוט שלא נקרע סימן שהבצק מוכן. אם לא, מוסיפים עוד ביצה או חצי ביצה טרופה.
5. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק מספר 12 ומזלפים פחזניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה. משתדלים שהפחזנית תהיה שטוחה בלי שפיץ.
6. מוציאים את בצק הקרמבל מההקפאה וקורצים עיגולים בקוטר שגדול בחצי ס"מ מקוטר הפחזניות. מניחים עיגול קפוא על כל פחזנית.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כחצי שעה, תלוי בגודל הפחזנית.
הכנת הקרם:
8. מקציפים את כל החומרים לקרם יציב ומזלפים לחור בתחתית הפחזנית.
>> למגוון ענק של מתכונים לראש השנה - סלטים, מנות פתיחה, עיקריות, תוספות, מאפים וקינוחים