כיכר השבת

נאום ראשון מאז בחירתו

"AI ורכש במאות מיליארדים" | אלו תוכניות הרמטכ"ל המיועד

הרמטכ"ל המיועד אייל זמיר, נאם הערב בכניס של משרד הביטחון, שם הציג את התעצמותה של ישראל בתחום הרכש וכן סיפר על תוכניותיו כשייכנס לתפקיד (חדשות ביטחון)

| כיכר השבת |
אייל זמיר, הערב
אייל זמיר, הערב (צילום: משרד הביטחון)

מנכ״ל משרד הביטחון והרמטכ״ל המיועד, אלוף (מיל׳) אייל זמיר, נאם מוקדם יותר הערב (ראשון) בכנס תוכניות העבודה של משרד הביטחון.

כנס תוכנית העבודה של משרד הביטחון התקיים היום במעמד מנכ״ל המשרד והרמטכ״ל המיועד, אלוף (מיל׳) אייל זמיר. במהלך הכנס הציגו אגפי המשרד את נתוני סיכום שנת 2024 ואת היקפי הפעילות חסרי התקדים.

בפתח דבריו אמר: ״בימים הקרובים אסיים את תפקידי כמנכ״ל משרד הביטחון. אני חש שאני מותיר משרד חזק, מוביל ועוצמתי שממוקד במשימת העל שלו אותה הגדרתי כבר ביומה השני של המלחמה - מתן אורך נשימה לצה״ל ולמערכת הביטחון".

"אני מבקש להודות", הוסיף זמיר: "לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון ישראל כ״ץ, על הבעת האמון בבחירה בי לרמטכ״ל ה-24 של צה״ל. נוכיח לאויבנו שמולם עומד אגרוף עוצמתי נחוש ומנצח, כפי שכתוב בספר תהילים: ׳ארדוף אויביי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם׳״.

סיכום הפעילות של משרד הביטחון

משרד הביטחון מסכם את שנת 2024 וחושף את היקפי פעילותו: רכש והתעצמות בהיקפים חסרי תקדים של 220 מיליארד ש"ח, מתוכם 150 מיליארד ש"ח 'כחול לבן', רכבת אווירית וימית של 670 הטסות ו-130 השטות, 40 אלף חימושי אוויר, הקמת מפעל תחמושת ו-4 קווי יצור חדשים וצי כלי רק"מ שנסע למעלה ממיליון ק"מ במלחמה. 

בתחום הרכש וההתעצמות, משרד הביטחון ניהל בשנת 2024 את תקציב הביטחון הגדול אי פעם: כ-190 מיליארד ש"ח. בשנה זו ביצע משרד הביטחון רכש רב-שנתי של חימושים, אמל״ח, פלטפורמות, לוגיסטיקה ודלקים בהיקף של כ-220 מיליארד ש״ח, יותר מפי ארבעה משנה רגילה, כאשר למעלה מ- 150 מיליארד ש״ח הוזרמו למשק הישראלי ויוחדו לרכש 'כחול לבן', חיזוק והרחבת עצמאות הייצור בתעשיות הביטחוניות הישראליות ולצמצום התלות בגורמים חיצוניים. 

יצוין, כי על פי הנחיית משרד הביטחון החלה הקמת מפעל תחמושת חדש ומפעל לאומי לחומרי גלם, הוקמו 4 קווי ייצור חדשים בתעשיות הביטחוניות וכן הורחבו 4 קווי ייצור נוספים. בנוסף, מראשית המלחמה הוכפלה יכולת הייצור של חימושי יבשה עבור כוחות צה״ל. משרד הביטחון רכש וסיפק במלחמה למעלה מ-40 אלף חימושי אוויר.

במהלך שנת 2024 נרשמה הרכבת האווירית הגדולה ביותר שהגיעה לישראל לאורך כל שנותיה עם כ-670 טיסות וכ-130 השטות. למעלה מ-50 אלף טונות של טילים, פצצות, רכבים טקטיים, אמבולנסים וציוד לחימה שונעו לישראל.

כלי הרק״מ שפותחו על ידי מנהלת המרכבה והרק"מ (מנת"ק) לקחו חלק משמעותי בלחימה וצברו מעל מיליון קילומטרים נסיעה. הלחימה היוותה טבילת אש ראשונה לשלושה כלי רק״מ חדשים: טנק הברק, נגמ״ש האיתן והנמר המשודרג.

תוך כדי הלחימה הובילו במשרד הביטחון מאמץ מחקר ופיתוח ותחרות למידה מול האויב. ע"פ הנחיית המנכ"ל, אלוף (מיל') אייל זמיר, הוקמה לראשונה זה 25 שנים, מנהלת פיתוח חדשה במשרד הביטחון ל-AI ואוטונומיה.

גם בתחום הבינוי והתשתיות שנת 2024 הוכתרה כשנת שיא עם היקפי בינוי הנאמדים בכ-40 מיליארד ש״ח בפרויקטים שנבנו בכל הגזרות, לאורך הגבולות וגם עמוק בשטח האויב.

שנת 2024 שהיתה שנה של לחימה עצימה חייבה גם התמודדות חסרת תקדים בטיפול ובליווי המוענק לנכי צה״ל ולמשפחות השכולות. לאורך המלחמה 5,942 בני משפחות שכולות הצטרפו למעגל השכול והן מטופלות על ידי משרד הביטחון. לצד זאת נקלטו באגף השיקום מעל 15,000 פצועים הנושאים בגופם ובנפשם את צלקות המלחמה ומקבלים מעטפת ליווי וסיוע.

תמיכה במערך המילואים: במהלך שנת 2024 קידם משרד הביטחון, יחד עם משרד האוצר וצה"ל, חבילות תמיכה במערך המילואים בהיקף של כ-15 מיליארד ש"ח. בנוסף, בהנחיית המנכ"ל הוקם אגף חדש לחיילים משוחררים ומילואים והושקה תכנית 'עמית' לחיזוק החוסן הנפשי של המשרתים, שאליה הצטרפו כבר למעלה מ-150 אלף איש.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
צבא וביטחון