יותר מיומיים חלפו מאז שוגר הטיל של החות'ים לעבר מרכז הארץ, בשעת בוקר מוקדמת של יום ראשון השבוע, ועדיין לא נרשמה כל תגובה ישראלית.
בתוך כך, גורם בכיר מדרום תימן העניק שיחה ל'ישראל היום', שפורסמה היום (שלישי) ואמר כי התגובה הישראלית לטיל צריכה להיות תמיכה ישראלית במלחמתם בחות'ים.
הגורם הביטחוני הרחיב כי התמיכה צריכה להיות בדמות הענקת נשק מתקדם להם, וכן תקיפה של יעדים צבאיים של החות'ים, כמו התקיפה על הנמל בחודיידה.
"המיליציה הטרוריסטית הזאת", אמר הגורם בכיר לישראל היום על החות'ים, "מבינה רק את שפת המוות. אנחנו מקווים שהקהילה הבינלאומית תתעורר מהתרדמת שלה ותתמוך בכוחות שלנו בשטח".
אמש אמר בכיר בממשל החות'ים כי ארצות הברית שיגרה הצעה לארגון במסגרתה תכיר וושינגטון בשלטונם של החות'ים על חלק מתימן - בתמורה לשקט מצד החות'ים.
"תמיד יש תקשורת אחרי כל מבצע שאנחנו עורכים", אמר מוחמד אל-בוכאיתי, חבר הלשכה המדינית של התנועה החות'ית, לאל-ג'זירה. "השיחות האלה מבוססות על איומים או על הצגת כמה פיתויים, אבל הם ויתרו כדי להשיג כל הישג בכיוון הזה", הוא אמר.
כאמור, אחת מההצעות כללה גם הכרה בשלטון החות'י בצנעא, כשליטים הלגיטימיים של האזור בתימן.
פקיד אמריקאי הגיב לרויטרס בעילום שם ואמר כי מדובר ב"המצאה מוחלטת". פקיד אחר במחלקת המדינה של ארצות הברית הגיב אף הוא באנונימיות ודחה את הדברים. "התעמולה החות'ית היא לעתים רחוקות אמיתית או ראויה לחדשות. סיקור כמו זה מעמיד מסווה של אמינות על המידע השגוי שלהם", רטן הפקיד.
הבכיר החות'י אמר אמש שהמסרים השונים לאחר מתקפת הטיל הבליסטי הגיעו מארה"ב ובריטניה וכללו איומים לפעולות צבאיות ישירות כנגד הישות ש"מגינה על הפלסטינים בעזה".
עד כה, מתחילת המלחמה גרמו החות'ים נזק ליותר מ-80 ספינות בהתקפות טילים ומזל"טים מאז נובמבר, והטביעו שני כלי שיט, תפסו עוד אחת והרגו לפחות שלושה אנשי צוות.
הצגת כל התגובות