

גורם ביטחוני התייחס היום (שישי) לסירוב של חמאס להצעה הישראלית לעסקה - ואיים כי ארגון הטרור ירגיש כבר בימים הקרובים את התוצאות, שיהיו כאובות.
לדברי הגורם הביטחוני, אותו ציטט פרשן הדרום של חדשות 12 אלמוג בוקר, ״הסירוב הזה יכאב לחמאס ולבכיריו, הלחץ הצבאי מהאוויר מהים והיבשה יגבר. צ"הל יתפוס עוד ועוד ששטחים ברצועת עזה. נערכנו לאפשרות שהתשובה תהיה שלילית - והתוכניות מוכנות. זה לא איום, את התוצאות הם ירגישו כבר בימים הקרובים״.
כזכור, אמש נשא בכיר חמאס חליל אל חיה הצהרה, ובה דחה באופן רשמי את ההצעה הישראלית שהוגשה לאחרונה - לעסקת חטופים והפסקת אש זמנית. לדבריו, התנאים שהציבה ישראל "אינם אפשריים", בשל כך שאינם מביאים לסיום המלחמה ולנסיגה ישראלית מלאה מעזה. בהמשך מסר הצהרה גם בכיר חמאס בחו"ל מחמוד מרדאווי ואמר דברים דומים.
חבר הקבינט ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' הגיב להודעת חמאס - קרא לנתניהו לתת את הפקודה לפתיחת שערי הגיהנום על המחבלים: "מדינת ישראל לא תיכנע חלילה לחמאס ולא תסיים את המלחמה ללא ניצחון מוחלט ומימוש מלוא מטרותיה הכוללות את השמדת חמאס והשבת כל החטופים".
לדברי סמוטריץ', "הגיע העת לפתוח את שערי הגיהינום על חמאס, להעמיק את הלחימה עד לכיבוש מלא של הרצועה, השמדת חמאס ומימוש תכניתו של הנשיא טראמפ ליציאת העזתים מרצון לשיקום במדינות אחרות. אדוני ראש הממשלה, קדימה. תן את הפקודה".
גם יו״ר מפלגת נעם ח״כ אבי מעוז הגיב: "אדוני ראש הממשלה, זה הזמן להיכנס בהם בכל הכח, או כפי שאמר טראמפ: אש מהגהנום. עד הניצחון. עד להכנעה מוחלטת. עד להחזרת כל החטופים. בלי סלקציה, בלי חלקיות ובלי פעימות - כולם בבת אחת!"