"אני חושב שהמקום הראשון שיש בו מתח בשילוב חרדים בישראל - הוא הצבא", אמר ראש חטיבת תכנון ומינהל כוח אדם, תת-אלוף אמיר רוגובסקי, בפאנל שעסק בשילוב חרדים בחברה הישראלית. "על אף המתח, בצבא יש הצלחה גדולה בשילוב החרדים בצה"ל והשירות הצבאי הופך למנוף לשילובם של החרדים בתעסוקה האזרחית", הוסיף תא"ל רוגובסקי.
במהלך נאומו שקטעים נבחרים ממנו פורסמו באתר צה"ל, סיפר תא"ל רוגובסקי כי בשנת 2005 שרתו בצה"ל כ-300 חרדים. לאור מאמציי הצבא להגדיל את המספרים, נכון לשנה זו משרתים בצה"ל כ-3,000 חרדים. "90% מכלל החרדים שמשרתים בצה"ל משתלבים אחר כך באופן מלא בתעסוקה האזרחית", טען תא"ל רוגובסקי, "ובניגוד לדעה הרווחת, רובם דווקא מגיעים לצבא צעירים כאשר הממוצע עומד על פחות מגיל 24".
שילוב, לא שינוי
לדבריו, 75% מהמשתלבים בשוק הכללי האזרחי, מוגדרים כנמצאים בעיסוק ברמה גבוהה. "איך זה מצליח?", שאל תא"ל רוגובסקי ומיהר לענות, "העיקרון הראשון הוא שילוב חרדים ולא שינוי חרדים. ההתאמות שצה"ל צריך לעשות הן לא פשוטות ויש על כך הרבה ביקורת אבל צה"ל מתחייב להתאים את עצמו ולאפשר לכל מתגייס חרדי לקיים אורח חיים נוח ומספק", הבהיר.
יצויין כי רק השנה נפתחו 20 כיתות חדשות לנוער חרדי שאינו לומד בישיבות ללימודיי טכנולוגיה. "כצבא הצלחנו דווקא במקום הקשה ביותר וגרמנו לשינוי תודעתי בחברה. משרתים היום בצה"ל מכל המקומות ובכל הגוונים. ההצלחה נובעת מהרבה גורמים איכותיים בצה"ל ומחוץ לו הפועלים היטב לטובת העניין", הוא טוען.
קול אישה. לא, אבל
בעקבות הסערה הציבורית שקמה, נאלץ תא"ל רוגובסקי להתייחס לשאלת הקהל בדבר שירת נשים בצה"ל. "אין כוונה להדיר אף אישה בצה"ל ונשים ימשיכו לשיר. כשמדובר באירועים חברתיים חיילים שלא נוח להם עם השירה יהיו רשאים לעזוב אך בטקסים מכובדים, בהם ערך הכבוד והזיכרון חשובים יותר כל החיילים יהיו נוכחים".
עוד אמר: "בתקופה הזו צריך לתת התאמה ודגש על שילוב חרדים בצה"ל ויש לתת העדפה, בפירוש. בדיוק אותה התאמה שאנחנו עושים עם עולים חדשים ושאר המגזרים שעליהם אני לא שומע טענות על הבדלה או העדפה. הפרויקטים האלה חשובים לעתידו של הצבא ושל מדינת ישראל ויש להכיר בחשיבותם, לברך אותם ולתמוך בהם. הכוח המרכזי של הצבא הוא אנשיו וכידוע חסר לנו כוח טכנולוגי משמעותי, הפעילויות האלה באות לספק מענה חברתי ומבצעי כאחד".
הצגת כל התגובות