כיכר השבת

לא ברור מה טעים יותר: המרקם של הסלט או הרוטב

סלט סופר קליל עם מרקמים קראנצ'יים כיפיים וטעם שנע בין חמצמץ למתוק ונגיעה של חריף בזכות הרוטב המופלא שלו שמורכב ממיץ תפוזים, שאלוט וחומץ תפוחים. באמת לא ברור מה טעים יותר: המרקם של הסלט או הרוטב (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
סלט תפוחים, שומר, פקאנים וחמוציות עם רוטב הדרים
סלט תפוחים, שומר, פקאנים וחמוציות עם רוטב הדרים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

לרוטב:

  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 כף שאלוט קצוץ דק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן קנולה

להרכבת הסלט:

  • 1 תפוח בקליפה אדומה (לא קמחי), פרוס לחצאים דקים
  • 2 ראשי שומר בינוניים, פרוסים דק
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס חמוציות מיובשות ממותקות
  • 1/3 כוס אגוזי פקאן מסוכרים וקלויים
  • חופן גדול של עלי אורוגולה או חסה פרוסה דק

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב מלבד השמן. לאחר שהם מתאחדים, מוסיפים את השמן ומערבבים.

2. בקערת הגשה גדולה ושטוחה, מסדרים את רכיבי הסלט, יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות וממתינים 10 דקות לפני שמגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר