סלט דוחן קיצי עם בצל ירוק, עגבניות שרי ובולגרית (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 כוס דוחן
- ¼2 כוסות מים או ציר ירקות
- 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 470 גרם עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
- ¼1 כוסות גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות
- 1 כוס עלי פטרוזיליה
- גרידה ומיץ מלימון אחד
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, משלבים את הדוחן עם המים או הציר. מביאים לרתיחה על אש בינונית. מכסים ומנמיכים את האש לנמוכה.
2. מבשלים עד שהנוזלים נספגים והדוחן רך, במשך 12-15 דקות. מסננים את הדוחן ומצננים לטמפרטורת החדר.
3. בקערה גדולה מערבבים את הדוחן המקורר עם הבצל הירוק, העגבניות, הגבינה, הפטרוזיליה וגרידת הלימון.
4. שופכים את מיץ הלימון ושמן הזית על התערובת ומקפיצים לציפוי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. שומרים בכלי אטום בפני אוויר במקרר, עד להגשה, (הסלט יישמר עד חמישה ימים).