המזרח הרחוק קרוב מתמיד: סלט "נודלס מלפפון" עם שומשום ורוטב פיקנטי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כף שמן שומשום
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות חומץ אורז
- 3 כפות טחינה
- 1 כפית רוטב צ'ילי חריף (או יותר, לפי הטעם)
- 1 כף ג'ינג'ר טחון
- 1 שן שום, כתושה
- 3 מלפפונים חתוכים לאטריות דקיקות בעזרת ספירלייזר
- 225 גרם טופו מתובל, חתוך לקוביות קטנות
- 5 גבעולי בצל ירוק, חתוכים דק
- 1/4 כפית שומשום
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה מערבבים את שמן השומשום, רוטב הסויה, חומץ האורז, הטחינה, רוטב הצ'ילי, הג'ינג'ר והשום.
2. בקערה גדולה, מקפיצים יחד את אטריות המלפפון, הטופו והרוטב. מקשטים עם הבצל הירוק והשומשום.