כיכר השבת

אינטרפרטציה חורפית לסלט קפרזה איטלקי

סלט קפרזה הוא לכאורה מנת הקיץ האולטימטיבית, עם עגבניות מיובשות בשמש, מוצרלה טרייה ובזיליקום ארומטי, אך גם בחורף ניתן להכין גרסה לא פחות ממצוינת שלו, עם עגבניות צלויות בגריל ורוטב בזיליקום משגע (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
סלט קפרזה
סלט קפרזה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם עגבניות שרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור

לרוטב הבזיליקום:

  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 1/2 שן שום, כתושה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1-2 כפיות מיץ לימון טרי
  • מלח ופלפל שחור

להרכבת הסלט:

  • 150 גרם גבינת מוצרלה
  • חופן עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש גריל חשמלי או מחבת פסים (פלנצ'ה).

2. מזלפים את שמן הזית והחומץ הבלסמי על העגבניות, מתבלים אותן במלח ופלפל שחור ומניחים אותן על הגריל או המחבת - כשהן מחוברות לענפים שלהן או נעוצות בשיפודים. צולים את העגבניות עד לחריכה קלה ואז מוציאים אותן לכלי ונותנים להן להתקרר.

3. בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הרוטב לרוטב חלק.

הרכבת הסלט:
מסדרים בצלחת גדולה את המוצרלה והעגבניות הצלויות ומזלפים עליהן את המיץ שניגר מהן לכלי. יוצקים את רוטב הבזיליקום על הכל, מוסיפים בצד את עלי הבזיליקום הטריים ופרוסות לחם קלוי ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר