
רכיבים
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- 2 פלפלים ירוקים
- 10 שיני שום
- 2 לימונים
- 1 כפית שטוחה מלח
- 5 כפות שמן
אופן ההכנה:
רגע לפני: מתכון לסלט בטעם פיקנטי נוטה לחריף, שניתן להכין בגרסאות שונות. במתכון הזה, הסלט עשוי מפלפלים קלויים על אש גלויה ומתובלים היטב בשום ולימון.
• קולים את הפלפלים בשלמותם על גבי אש גלויה, עד שהם משחירים כמעט לגמרי.
• לאחר הקלייה, סוגרים את הפלפלים בשקית, כדי ש"יזיעו", במשך 15 דקות.
• מקלפים את הפלפלים, פורסים לרצועות ומעבירים אותם לקערה.
• פורסים את השום וסוחטים היטב את הלימונים.
• מתבלים את רצועות הפלפלים בפרוסות השום, מיץ הלימון הסחוט, השמן, והמלח, ומערבבים היטב.
אופן ההגשה: הסלט טעים הרבה יותר אחרי שהוא מבלה לילה במקרר. מלבד סלט, הפלפלים יכולים לתפקד כתוספת נפלאה ללחם קלוי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
הצגת כל התגובות