בעוד שעות ספורות (רביעי), אם אחד מהמועמדים לנשיאות המדינה ישיג את תמיכת 61 חברי הכנסת, נדע מי הנשיא הבא של מדינת ישראל, שייכנס לתפקיד בעוד כחודשיים ויחליף את מקומו של רובי ריבלין.
עד עתה מי שנראה שסיכוייו בטוחים, הוא יו"ר הסוכנות היהודית בהווה ויו"ר העבודה לשעבר, יצחק הרצוג - בנו של נשיא המדינה לשעבר חיים הרצוג, לו יש מערכות יחסים טובים עם מרבית המפלגות בכנסת - לעומת המועמדת השנייה - מרים פרץ, שזוכה יותר לאהדה ציבורית ופחות בקרב חברי הכנסת.
הבחירות הנוכחיות, מזכירות לרבים במערכת הפוליטית, את הבחירות לנשיאות לפני כ-20 שנה, אז היו המועמדים; שמעון פרס ומשה קצב, כאשר כולם הופתעו שבסופו של דבר קצב נבחר לתפקיד וגבר על שמעון פרס.
אשר על כן, למרות התמיכה הפומבית לה זוכה יצחק הרצוג, רבים מעריכים, שמכיוון שהבחירות נערכות בצורה חשאית, אי אפשר לדעת מה יצביע כל חבר כנסת מאחורי הפרגוד.
ראש הממשלה נתניהו, נפגש השבוע עם שני המועמדים לנשיאות, והודיע כי החליט לתת חופש הצבעה במפלגת הליכוד, ייתכן כי עד לשעת הבחירות, נתניהו יביע תמיכה מאחד המועמדים. צריך לזכור, שזהותו של הנשיא חשובה מאוד לנתניהו, שכן במידה ויורשע במשפט, הנשיא יוכל לתת לו חנינה.
בדברי ההסבר להגשת מועמדתו לתפקיד אמר הרצוג: "אני מאמין שהנשיא הבא ידרש לחבר מחדש את הקרע בינינו, לסמן יעד ולהתוות דרך אל מעבר למחר".
פרץ אמרה: "דווקא בעת הזו, כשהמדינה שלנו משוסעת ומפולגת, זה הזמן לאחדות. כל חיי הקדשתי לאיחוד לבבות וקרבה, וכך ייראה בית הנשיאה בראשותי – בית של שלום ואיחוד, בית של קירוב לבבות ואחדות בעם".
כך או כך, בשעה 11:00 בבוקר, תפתח ישיבה מיוחדת במליאת הכנסת בנושא בחירת נשיא המדינה הבא של מדינת ישראל.
מי שיפתח את המליאה הוא כפי המקובל - יו"ר הכנסת יריב לוין, ואז תחל ההצבעה, מיד לאחר מכן תצא המליאה להפסקה, במהלכה יספרו הקולות.
בתום הספירה תחודש הישיבה ויו"ר הכנסת יכריז על התוצאות. ככל שיהיה צורך בכך יתקיימו סבבי בחירות נוספים, בהתאם לחוק יסוד: נשיא המדינה. כשתיוודע התוצאה הסופית יצאו יו"ר הכנסת לוין ופמלייתו לאולם בו שוהה המנצח/ת, שם יודיע לנשיא/ה הנבחר/ת רשמית על תוצאות ההצבעה ויברך אותו/אותה.
הצגת כל התגובות