ראש הממשלה בנימין נתניהו יכנס מחר (שלישי) בשעה 17:30 את חברי הקבינט המדיני-ביטחוני. לפי דיווחים בכלי התקשורת בישראל, מטרת הדיון החריג: ההצעת ההסדרה המדינית בין מדינת ישראל לארגון הטרור חיזבאללה, ובמהלכו צפויים השרים לאשר את הפסקת המלחמה בצפון.
בלבנון ובארה"ב מצטטים בהרחבה את דבריהם של דיפלומט וגורמים נוספים במערב שטענו כי ארצות הברית העבירה מסר ללבנון לפיו הסדרה מדינית היא עניין של זמן "אולי אפילו בתוך שעות בודדות".
בתוך כך, באתר סעודי דווח כי נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, ונשיא צרפת עמנואל מקרון, יכריזו כבר מחר על ההסדרה בין חיזבאללה לישראל ועל סיומה הרשמי של המלחמה בלבנון ומבצע חיצי הצפון.
מנגד, ב-CNN ציטטו גורמים בישראל שטענו כי למרות שמרבית הנושאים שעמדו בסלע המחלוקת המדינית בין ישראל לחיזבאללה נפתרו, עדיין ישנם נושאים שטרם נפתרו. לפי הדיווח, מדובר במספר הסתייגויות שידונו כבר הערב על ידי הפרלמנט הלבנוני.
נחזור להצעת ההסכם המתגבשת: השלב הראשוני להסכם יהיה בן חודשיים, כולל נסיגה של צה"ל מדרום לבנון ונסיגה של חיזבאללה מאותו אזור עד הליטאני. כוחות צבא לבנון יתחלפו עימם ויתפזרו בדרום לבנון במקביל לכוחות יוניפי"ל שהתבררו עד כה כלא יעילים מול חיזבאללה.
במקביל, תוקם ועדה בינלאומית שתפקח על יישום הסכם הפסקת האש ושל החלטה 1701 של מועצת הביטחון של האו"ם, שהתקבלה ב-2006 כדי לסיים מלחמה בת חודש בין ישראל לחיזבאללה, אך מעולם לא יושמה במלואה.
גורמים רשמיים יותר או פחות שוחחו עם סוכנות הידיעות AP, והבהירו מה הם אותם מוקשים שבדך לעסקה בין ישראל לארגון הטרור חיזבאללה.
- ישראל מבקשת ערבויות בינלאומיות נוספות אודות כך שחיזבאללה יסיר את הנשק שלו מאזור הגבול, מה שעדיין לא איתרו חיילי צה"ל במרחב או באזורים שטרם נכבשו על ידי הכוחות.
- ישראל גם דורשת לשמר את האפשרות לתקוף את חיזבאללה אם יפר את ההסכם בהצבת אנשיו מדרום לליטאני או אם ישראל תאתר ניסיון להבריח נשק לאזור, מחשש שחיזבאללה יכין מחדש את התוכנית לכיבוש הגליל.
- בעוד לבנון מסרבת שבריטניה תהיה חלק מהשיחות משום שהיא מחשיבה אותה כ"בעלת ברית קרובה של ישראל", אגב - בריטניה של ממשלת הלייבור, ישראל מצידה דורשת שצרפת תצא מההסכם והמשא ומתן לאור העוינות של מקרון כלפי ישראל בחודשים האחרונים.
- ישנן גם 13 נקודות קרקע שנויות במחלוקת בין ישראל ללבנון שישראל מעוניינת לשמר שם אחיזה מלאה לאור היתרון האסטרטגי שהן מעניקות לצבא.
בתוך כך, אמש (ראשון) אמר הדיפלומט האירופאי הידוע לשמצה בישראל ג'וזף בורל, כי הוא אינו משוכנע שישראל "מעוניינת בבירור להגיע להסכם להפסקת אש".
אמש (ראשון), ירה חיזבאללה את אחד המטחים הגדולים ביותר שלו על ישראל, 250 רקטות, שגרמו לנזקים הן בצפון והן במרכז.
למרות האמור, בשורה התחתונה רבים הם המאמינים כעת שלא יושג הסכם לפני שהנשיא הנבחר דונלד טראמפ ייכנס לתפקידו בינואר.