יו"ר 'המחנה הממלכתי' ושר הביטחון לשעבר, בני גנץ, הציג הבוקר (שלישי) את התנאים שלדבריו חייבים להתקיים בכל הסדר עם ארגון הטרור חיזבאללה ועצירת המלחמה בחזית הצפונית.
יצוין כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, צפוי לכנס בצהריים את הקבינט המדיני ביטחוני בכדי לאשר את ההסכם מול חיזבאללה.
במרכז ההסכם: מרגע חתימת ההסכם ישראל תנצור את האש וכל ארגוני הטרור בלבנון יפסיקו את השיגורים לעבר ישראל, לוחמי צה"ל כאמור יישארו על אדמת לבנון עד לחודשיים מהחתימה, תושבי דרום לבנון יחזרו לבתיהם כך שלא יהיה איזור חייץ בין יישובי הצפון לתושבי לבנון, ארה"ב תעמוד בוועדה המפקחת על יישום ההסכם.
לדברי גנץ: "מה צריך לכלול הסכם טוב עם לבנון שיחזיר את תושבי הצפון לבתיהם בביטחון? חופש פעולה מיידי לישראל מול איומים וגם מול התעצמות, וחופש פעולה לצורך איסוף אווירי ופיקוח. המחשבה שנדווח לוועדה ורק אז ניכנס לפעולה משוללת יסוד, ולו בשל העובדה שחיזבאללה יכול לשרוף את המקורות המודיעיניים שלנו ולהעביר את אמצעי הלחימה".
תנאי נוסף שהציב גנץ: "אמברגו של מדינות העולם על הכנסת נשק ללבנון, שאינו מיועד לצבא לבנון ובאופן מפוקח. אין לאפשר לאיראן להמשיך להזרים שיירות נשק ומשלוחי נשק לחיזבאללה והצבת כוחות צבא לבנון על המעברים בליטני לבידוק, עם פיקוח בינלאומי".
גנץ הוסיף כי ישראל צריכה לדרוש: "פירוז הרצועה שבקו הראשון מול בתיהם של תושבי הצפון, בנוסף לנוכחות הקבועה של צה״ל להגנה על היישובים, כולל הצבת אמצעים".
כמו כן: "הפיכת המנדט של יוניפי״ל מכוח ״צופה״ לכוח שאוכף ביטחונית והקמת מנגנון בהובלת ארה״ב לתיאום ולפיקוח, שיספק דו״ח חודשי על פעולות הפרה".
יו"ר 'המחנה הממלכתי' טען כי יש לדרוש את: "העברת ההסכם בפורום רשמי ומחייב כמו מועצת הביטחון, ולא רק בחתימה מול האמריקאים".
"אי אפשר לדבר במונחים של 'הפסקת אש זמנית'", הדגיש גנץ: "הסגת הכוחות כעת, והדינמיקה שתיווצר, תקשה עלינו, ותקל על חיזבאללה להתארגן מחדש. שילמנו כל כך הרבה – בדם לוחמינו, בפצועים, בימי הקרב הרבים של המילואמניקים, בתקציבים ובחימושים. תושבי הצפון מפונים כבר למעלה משנה, ואלו שגרים בקו השני לנים במקלטים".
בסיום דבריו הוסיף: "אסור לעשות חצי עבודה, אסור להחמיץ את ההזדמנות להסכם חזק, שיביא לשינוי המצב בצפון מהיסוד".