נקל לתאר מה הייתה עמדת הבריטים לו פרסם נתניהו טור בדיילי טלגרף בו ביקר את הממשלה הבריטית על החלטותיה, הוא היה מואשם בהתערבות גסה והיה סופג ביקורת חריפה, אבל מה שאסור לנתניהו מותר לראש הממשלה הבריטי בוריס ג'ונסון שפרסם הבוקר (רביעי) מאמר ב'ידיעות אחרונות' בו הוא מבהיר את התנגדותו לסיפוח של שטחי יו"ש.
ג'ונסון פונה במאמרו לציבור הישראלי כשהוא מנסה "לעקוף" את הדיפלומטיה, דבר חריג ונחשב כלא ראוי: "עקבתי בעצב אחר ההצעות לסיפוח שטח פלסטיני. בתור ידיד, מעריץ ותומך ארוך שנים של ישראל, אני חושש שההצעות הללו לא ישיגו את מטרתן להבטיח את גבולות ישראל, ואף יהיו מנוגדות לאינטרסים ארוכי הטווח שלה".
לדברי ג'ונסון, "סיפוח יהווה הפרה של החוק הבינלאומי. הוא גם יהיה מתנה לאלה שרוצים לקבע את הסיפורים הישנים על ישראל. אני מקווה מעומק ליבי שהסיפוח לא יצא לפועל. אם כן, בריטניה לא תכיר בשינויים בקווי 1967, למעט כאלה שיוסכמו בין שני הצדדים", כתב ג'ונסון ששכח כי רק לפני מעט שנים ארצו התנהגה ככובשים קולוניאלים בשטחים שלא קשורים אליהם בשום דרך.
ג'ונסון מגדיר את עצמו במאמר כ"מגן נלהב של ישראל", וטוען: "יש מעט מטרות שקרובות יותר לליבי מאשר להבטיח שאזרחי ישראל יהיו מוגנים מפני איום הטרור וההסתה האנטישמית. המחויבות שלנו לביטחונה של ישראל איתנה כל עוד אני ראש ממשלת בריטניה".
ראש הממשלה הבריטי אומר, כי "סיפוח יעמיד בסכנה את הדרך שעשתה ישראל בשיפור היחסים עם העולם הערבי והמוסלמי, יעמוד בדרכם של שיתופי פעולה פוטנציאליים, ולא יאפשר לשותפים מהעולם הערבי לחזק את היחסים עם ישראל". לדבריו, "אויביה של ישראל ינצלו את המצב הזה, וישתמשו בו נגד כל מי שמייחל להתקדמות במזרח התיכון".
"כמו ישראלים רבים, גם אני מתוסכל מכך ששיחות השלום הסתיימו בכישלון", מדגיש ג'ונסון. "בעוד אני מבין את התסכול שחשים שני הצדדים, חובה עלינו לנצל את האנרגיה של הרגע הזה כדי לחזור פעם נוספת לשולחן המשא ומתן ולגבש פתרון. זה ידרוש פשרה מכל הצדדים. אני לא ממעיט בערכם של האתגרים העומדים בדרך להשגת שלום בר-קיימא, אבל אני עדיין מאמין שהדרך היחידה להגיע לביטחון אמיתי לישראל, המולדת של העם היהודי, היא באמצעות פתרון המאפשר צדק וביטחון גם לישראלים וגם לפלסטינים. אני מסרב להאמין שזה בלתי אפשרי".
"אני רוצה לראות פתרון שיהיה צודק גם עבור הישראלים וגם עבור הפלסטינים", חותם ג'ונסון את מאמרו. "הדרך היחידה שבה ניתן להגיע לכך היא ששני הצדדים יחזרו לשולחן המשא ומתן. זו חייבת להיות המטרה שלנו. סיפוח רק ירחיק אותנו ממנה".
בינתיים, הסיפוח הישראלי מתעכב למרות שתאריך היעד הראשון ליולי הגיע. נתניהו לא החליט עדיין בצורה סופית האם ומה תהיה מידת הסיפוח. גם בימין הדעות חלוקות על המשמעות והיתרונות לצד החסרונות של המהלך המורכב.
הצגת כל התגובות