כיכר השבת

פרשת שמיני

פינתו של הרב יעקב גלויברמן: מה שאנחנו אוכלים, זה מי שאנחנו | צפו

כמו שהתורה מלמדת – לא רק מה נכנס לפה חשוב, אלא גם מה יוצא ממנו. וכאשר ניזונים בטהרה – זוכים גם לחשוב, לדבר ולחיות בטהרה (פרשת שבוע)

| כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

בפרשת שמיני עוסקת התורה בסימני הכשרות של בעלי החיים. הבהמה הכשרה – היא זו שמפריסה פרסה, שוסעת שסע ומעלה גרה. בדגים – הסימנים הם סנפיר וקשקשת.

התורה מפרטת את בעלי החיים הטהורים שמותר לאכלם, לעומת הטמאים – שנאסרו לאכילה.

אבל מעבר לרשימה הטכנית – מסתתר כאן רעיון עמוק. חכמינו זיכרונם לברכה מסבירים שמאכל אינו רק חומר – הוא הופך לחלק מאיתנו, דם ובשר מבשרנו. למאכלים שאנו צורכים יש השפעה לא רק על הגוף – אלא גם על הנפש.

הרמב"ם, שהיה גם רופא דגול, כותב שהבהמות האסורות הן לרוב כאלה החיות בלכלוך וברפש – ובשרן עלול להזיק לבריאות.

הרמב"ן מוסיף: התורה אסרה את העופות הדורסים – אלה שטורפים באכזריות – כי תכונות האכזריות והזעם עוברות, ומשפיעות גם על האדם האוכל מהם.

ומנגד – כל הבהמות והעופות הכשרים, שותפים לתכונה משותפת: הם אינם טורפים. הם רגועים, ניזונים מצומח – ויציבים באופיים.

כמו שהתורה מלמדת – לא רק מה נכנס לפה חשוב, אלא גם מה יוצא ממנו. וכאשר ניזונים בטהרה – זוכים גם לחשוב, לדבר ולחיות בטהרה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
פרשת השבוע