כיכר השבת

רופא שיניים ישלם על טיפול רשלני 142,000 שקל

בימ"ש השלום בחיפה קיבל בשבוע שעבר תביעתה של מטופלת, שטענה כי הרופא התרשל. חוות דעת מומחה מטעם ביהמ"ש לא הותירה מקום לספק: הטיפול היה לא מקצועי, מן האבחון ועד הביצוע (משפט)

| 3 | כיכר השבת |
טיפול רשלני של רופא השיניים. אילוסטרציה
טיפול רשלני של רופא השיניים. אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

בשנת 2010, ישראלית שעלתה מרומניה פנתה אל רופא שיניים. באותה עת לרופא היה ניסיון של כעשר שנים מאז סיים את הכשרתו. מצבה של האישה, שכנראה לא ביקרה אצל רופא שיניים במשך זמן רב, דרש טיפול עמוק ומורכב.

הרופא לקח על עצמו את העבודה וביצע מספר טיפולים באישה. אלא שהטיפול הסתיים במפח נפש ובעיות דנטליות שלא נפתרו.

בעקבות זאת הגישה האישה תביעת רשלנות רפואית בבימ"ש השלום בחיפה. לאחר שמשא ומתן בין הצדדים לא צלח, השופטת רויטל באום נדרשה לדון בתביעה ולהגיע להכרעה.

שני הצדדים הגישו חוות דעת רפואיות לתמיכה בעמדותיהם. לנוכח הפער הניכר ביניהן, השופטת רויטל באום מינתה מומחה מטעם ביהמ"ש בתחום פה ולסת.

המומחה שמינתה השופטת היה בדעה כי הטיפול – שבמקרה זה הצריך ידע בתחומים רבים ומעורבות של מספר מומחים שונים כגון כירורג ומומחה לשיקום הפה – לקה לכל אורכו בחוסר מקצועיות שהתבטא באבחון לקוי, תכנית טיפול שגויה וביצוע רשלני.

בעדותו בביהמ"ש המומחה ציין כי כחלק מהכשרתם, רופאי שיניים צריכים גם לדעת מה לא לעשות. עם זאת, המומחה סבר שלתובעת לא נותרה נכות כלשהי כתוצאה מהטיפול הרשלני.

לדעת מה לא לעשות

השופטת אימצה דעה זו, תוך שהיא מזכירה כי ככלל, בית המשפט לא יסטה מחוות דעתו של מומחה שמונה מטעמו.

לאחר שניתחה את נזקי התובעת על פי חוות דעת המומחה, והתייחסה לטענות שונות שהתובעת העלתה בעניין, השופט פסקה לזכותה פיצויים בסך 142,000 שקל.

סכום זה הורכב מהחזר תשלום בגין הטיפול הרשלני, עלויות טיפול נוספות שיידרשו בעתיד, וכן פיצוי עבור כאב וסבל (בסך 50,000 שקל). לגבי הכאב והסבל, השופטת התחשבה בכך שבשל הטיפול הרשלני, התובעת תצטרך לעבור "ביטולים" שלו כגון עקירות שיניים ופירוק גשרים.

בנוסף, השופטת הורתה לנתבע לשלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 25,000 שקל.

בתוך כך השופטת דחתה, בין היתר, את דרישת התובעת לפיצוי בגין פגיעה באוטונומיה, וציינה כי טענותיה שלפיהן הנתבע לא מסר לה הסברים על הטיפול היו "כלליות וסתמיות", מה גם שהשניים דיברו ברומנית – שפת אמה של התובעת.

כמו כן, השופטת דחתה את הטענה לפיצוי על הפסדי שכר, בנימוק שהתובעת לא צירפה תלושי שכר מהם ניתן להסיק שהטיפולים נעשו על חשבון ימי עבודה וכי שכרה הופחת עקב כך.

  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין

עורכי דין רשלנות רפואית • לפסק הדין לחץ כאן

הכותבת: עו"ד דורית קורץ עוסקת ב- רשלנות רפואית

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

* הכותבת לא ייצגה בתיק.

** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
חפשו המלצות ותעודות מומחים אצל הרופאים. לדוגמא -
משה
2
חשוב לפרסם את רופא השניים לדעת למי ללכת ולמי לא (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נעמי
1
יש הרבה שרלטנים וחובבנים גם בתחום הזה. אני מטופלת ברשת שיניים המצוינת ויודעת שאני בידיים טובות
דפנה85
אולי גם יעניין אותך
משפט