
"התנועה לפלורליזם יהודי" יוצאת לקרב ראש בראש ביומונים החרדים: בחודש שעבר הורה בג"ץ לחברת אגד לפרסם מודעות בעיתונות החרדית, על ביטול ההפרדה בין גברים ונשים במסגרת "קווי המהדרין".
היום הודיעה חברת "אגד" לבג"ץ כי שלושת העיתונים היומונים - המודיע, המבשר ויתד נאמן - סרבו בכל תוקף לפרסם את המודעות.
בהודעה ששיגרה עורכת הדין של החברה, ארנה דקר, נאמר: "אגד מתכבדת להודיע לבית המשפט על הקושי בפרסום המודעות לציבור בעיתונות החרדית. העיתונים המשויכים עם המגזר החרדי סירבו לפרסם את המודעות, כפי הנדרש בפסק דינו של בית המשפט".
בעקבות סרובם של היומונים לפרסם את המודעות, הגיבו ב"תנועה לפלורליזם יהודי", בזעם רב. "פסק הדין קבע כי העיתונות החרדית מחויבת לפרסם מודעות בנוגע לביטול ההפרדה", אמרה לאתר ynet עו"ד אורלי ארז-לחובסקי מהמרכז. "הפרסום הכרחי על-מנת להטמיע בקרב הציבור החרדי את המסר בדבר ביטול ההפרדה".
השופטים הורו, כאמור, מחברת "אגד" לפרסם את המודעה הבאה: "על-פי פסק הדין של בית המשפט הגבוה לצדק, רשאי כל נוסע/ת לשבת בכל מקום שייבחר. הטרדת נוסע/ת בקשר למקום הישיבה באוטובוס עלולה להיות עבירה פלילית".
בתנועה לפלורליזם אמרו היום כי זו הפרה בוטה של פסק הדין, ובעקבות סרוב היומונים יהיה ניתן להאשים אותם בביזיון בית המשפט.
באשר למשרד התחבורה ולחברת אגד אמרו במרכז, כי "מוטלת עליהם החובה לעשות את כל הדרוש על-מנת להביא לפרסום המודעות בעיתונות החרדית".
הצגת כל התגובות