

ממשלת ישראל החריפה את טון הביקורת כלפי בג"ץ במסגרת המאבק על פיטורי ראש השב"כ רונן בר, והזהירה הערב במכתב ארוך ומנומק כי החלטות בית המשפט העליון יוצרות מצב "מסוכן ומזיק".
לדבריה, המשך כהונתו של ראש השירות בצו ביניים שיפוטי, למרות החלטת הממשלה לסיים את כהונתו, פוגע בביטחון המדינה וביחסים הבינלאומיים.
במכתב רשמי נטען כי "המשך מצב בו כפייה כהונת ראש רשות ביטחון כושל, שהממשלה הביעה בו אי-אמון פה אחד, ממשיך ומכהן מתוקף צו ביניים שיפוטי, הוא אנומליה שלטונית והוא מסוכן לביטחון המדינה, לתדמיתה הבינלאומית ולשיתוף הפעולה עם קהילת המודיעין הישראלית. בכל יום, הסכנה גוברת ונזקי המצב מצטברים".
המדינה קראה לבג"ץ לקבל החלטה בהקדם בעניינו של בר.
עוד נמסר כי "החלטות של בית המשפט העליון, המפקיעות את סמכות הממשלה בנושאי ביטחון וזהות ראשי מערכת הביטחון, יוצרות מצב מסוכן ומזיק".
לטענת נציגי המדינה, "באי כוח הממשלה וראש הממשלה עמדו, הזהירו והתריעו בדיון שהתקיים בבית המשפט העליון מפני הסכנה הברורה שגלומה במצב זה – הנה לא חלפו ימים ספורים וכבר ניתן לומר שהסכנה מפניה הזהירו, הולכת ומתגבשת", בהקשר לחקירות ההדלפות שנפתחו לאחרונה.
המדינה הזהירה במיוחד מהשלכות המשך הכהונה בכפייה: "כפיית המשך כהונתו של ראש השירות בצו ביניים שיפוטי, בשעה שהממשלה הביעה חוסר אמון מוחלט בהמשך הכהונה, כבר מציבה חשש ממשי לפגיעה ביחסי החוץ ובשיתוף הפעולה המודיעיני עם ישראל".
עוד נכתב כי מצב זה פוגע ישירות בתפקודו של השירות: "תקופת חסינות לראש השירות, שבה מושעה ציוויו הברור של המחוקק המכפיף אותו למרות הממשלה, פוגעת באופן אנוש במימוש מטרותיו ומשימותיו של שב"כ, כמו גם באתגרים שמולם ניצבת המדינה".
בנוסף, המדינה מתריעה מפני חשיפות חמורות שעלו לאחרונה על החטיבה היהודית: "בימים שחלפו מיום הדיון נחשפה מדיניות מעצרים של שב"כ של אזרחים ישראלים ללא ראיות ובהטיה מובהקת ותוך מעורבות של לשכת ראש השירות. החשיפה הובילה כבר להשעיית ראש החטיבה היהודית בשירות".
עוד טענה המדינה כי "דיוני הארכת מעצר של איש שירות אחר, חושפים חשש מפעולות הנעשות בניגוד עניינים, באכיפה בררנית העושה שימוש באמצעים דרקוניים המצויים בידי שירות הביטחון הכללי למטרות אישיות ובלתי-ממלכתיות בעליל. כל זאת, תוך הימצאות ראש השירות במצב מובהק של ניגוד עניינים ותוך שקילת שיקולים זרים".
בשלב זה לא נראה כי הממשלה והיועמ"שית יגיעו להסכמה בנושא פיטורי ראש השב"כ, מה שיכריח את בג"ץ לפסוק בעד או נגד המהלך כבר בימים הקרובים.