כיכר השבת

לקראת יום השואה

כ-10% מניצולי השואה הלכו לעולמם השנה, וכמה חיים בישראל?

לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"ה, מפרסם משרד הרווחה והביטחון החברתי נתונים עדכניים על מצבם של ניצולי השואה החיים בישראל כמה נפרט בשנה האחרונה וכמה ניצולים יש כיום?(חדשות בארץ)

היכל הזיכרון ב"יד ושם"
היכל הזיכרון ב"יד ושם" (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)

על פי הערכות משרד הרווחה, כיום חיים בישראל 119,903 ניצולי שואה. נתון זה משקף ירידה של כ-10% לעומת השנה שעברה, כאשר על פי הנתונים, כעשרה אחוזים מכלל ניצולי השואה הלכו לעולמם בתקופה שבין יום הזיכרון אשתקד (אפריל 2024) לזה השנה.

מתוך כ-119,903 הניצולים החיים כיום, 42,345 מקבלים שירותים באופן פעיל ממשרד הרווחה והביטחון החברתי - המהווים כ-32% מאוכלוסיית ניצולי השואה בישראל.

משרד הרווחה משקיע כ-77 מיליון שקלים מדי שנה בפיתוח והרחבה של שירותים ייעודיים לניצולי השואה, הכוללים בין היתר פרויקטים חברתיים, תמיכה נפשית וטיפול אישי.

שר הרווחה והביטחון החברתי, יעקב מרגי, ציין כי אובדן כעשרה אחוזים מניצולי השואה בשנה האחרונה מטיל אחריות כפולה: "ראשית, להגביר את המאמצים להעניק לניצולים הנותרים חיים בכבוד, ותמיכה נפשית וחברתית מקיפה; ושנית, לפעול בנחישות לתיעוד סיפוריהם, שימור עדויותיהם והנחלת מורשתם לדורות הבאים". הוא הוסיף: "עלינו להבטיח כי חוויותיהם, לקחיהם וקולם של הניצולים ימשיכו להדהד גם כאשר הם עצמם לא יהיו עוד עמנו".

מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי, ינון אהרוני, הדגיש את מחויבות המשרד לרווחת ניצולי השואה: "משרד הרווחה פועל כל העת להקצאת משאבים ולפיתוח שירותים לאוכלוסייה הוותיקה בכלל ולניצולי השואה בפרט, מתוך הכרה עמוקה בחשיבות הדאגה לרווחתם ובמחויבותנו החברתית כלפיהם". הוא ציין את תפקידם המרכזי של ניצולי השואה בבניית המדינה ובחיזוק האתוס הציוני.

בנוסף, נמסר כי בשנת 2024, כ-2,000 ניצולי שואה נאלצו להתפנות מבתיהם בעקבות מלחמת חרבות ברזל, כאשר 128 מהם עדיין שוהים בנקודות פינוי, בעיקר בצפון. על רקע זה, הקים משרד הרווחה לאחרונה 21 מרכזים קהילתיים חדשים במטרה לשמר את הקשרים החברתיים שנוצרו בין האזרחים הוותיקים בתקופת הפינוי.

חשוב לציין כי נתונים נוספים שפורסמו על ידי הרשות לזכויות ניצולי השואה במשרד ראש הממשלה לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"ה, מצביעים על כך שבישראל חיים כ- 119,903 ניצולי שואה כ-73% מהם בשנות ה-80 לחייהם, כ-25% בשנות ה-90 ו-1% מעל גיל 100. ממוצע גילם עומד על 87. הרשות מטפלת בשלוש קבוצות עיקריות, כאשר חלק מהשורדים מקבלים קצבה חודשית מגרמניה לפי חוק הפיצויים הפדרלי הגרמני.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בארץ