ידיעה שפורסמה בשבוע שעבר ונדחקה לשולי החדשות, סיפרה על עשרות נחשים מסוגים שונים שנתפסו במזוודה של תושב ירושלים, בעת שחזר מאיטליה. לא פחות מ-69(!) נחשים ממינים שונים נתפסו ברשותו. מה שנקרא "גן חיות" בתוך המזוודה.
מקרה זה, מצטרף למאות מקרי הברחות בשנה. אך בשונה מהברחות "רגילות" של סיגריות, משקאות אלכוהולים, או סמים קלים, ישנם מקרי הברחות הזויים ומוגזמים, כאשר רק הסוריאליסטים ביותר עולים לכותרות.
>> למגזין המלא - לחצו כאן
בפברואר האחרון נתפסו בני זוג מבאר שבע, אשר ניסו להבריח 173 אייפונים מדגם 15 פרו מקס, שהוחבאו בתוך עגלת תינוק. כאשר בעגלה הגדולה שהחזיקה בידה היה תינוק בן כמה חודשים ולצידו סליק של 173 מכשירי אייפון בשווי של כ-750 אלף שקל.
לפני שנה, נתפסו בני זוג חרדים מבלגיה, כאשר ברשותם 868 (!) פאקטים של סיגריות תוצרת חוץ ו-1,430 יחידות טבק לחימום, בשווי של כ-400,000 ש"ח, שסך המיסים עליהם הוא כ-250,000 ש"ח. בני הזוג עברו במסלול הירוק בנתב"ג, וכאשר התבקשו על-ידי בודק המכס להעביר את מזוודותיהם במכשיר השיקוף, התברר היקף ההברחה העצום.
אמש (רביעי) פורסם כי יחידת 747 של משטרת מרחב נתב"ג הצליחה לפני כשבועיים לסכל הברחה של 4.3 ק"ג זרעי סם שנדחסו לתוך גרביונים והוסלקו בכרית שינה.
בראשית השנה נעצר צעיר כבן 21 אשר הסליק מעל 7 ק"ג זרעי סם בתוך בובות ילדים.. בחודשים האחרונים דווחו מספר מקרים בהם נתפסו מספר מבריחים אשר ניסו להבריח זרעי סם בתוך שקיות של פולי קפה ומלח אמבט.
הברחות בעלי חיים נדירים
ביוני 2023, נעצרה תושבת רמת גן בחשד להברחת עשרות זוחלים לישראל, בהם – נחשי חנק מסוכנים מסוג אנקונדה. הגברת עברה במסלול הירוק מבלי שעוררה חשד, אך עם צאתה מהטרמינל לחניה, עצרו אותה בלשי יחידת 747 לחקירה ובחיפוש בכבודתה חשפו את עשרות הזוחלים המוברחים, שהוסתרו בתוך שקי בד וגרביים, הכוללים עשרות נחשים, כולל נחשי חנק אנקונדה, צבים ולטאות נדירים.
בדצמבר 2023, נעצר בנמל התעופה בבנגקוק בירת תאילנד, ישראלי בשנות ה-50 לחייו כאשר במזוודה שלו, בתוך קופסאות נעליים תמימות למראה, הוחבאו עשרות בעלי חיים שניסה להבריח לישראל אך לצערו הוא נתפס לפני שעלה למטוס לנתב"ג.
במזוודתו הוחבאו 31 נחשים, 12 לטאות נדירות, איגואנות ושלושה דרקוני קומדו, 29 צבים שחורים נדירים ושלוש לטאות יקרות ערך.
שוויים של בעלי החיים הנדירים שניסה להבריח לישראל נאמד בכ-1.5 מיליון שקל (!). לפני שעלה לטיסת אל על לתל אביב, המתינו לו השוטרים התאילנדים ושיבשו לו את התוכניות.
באוגוסט 2022, נעצרו שלושה חשודים בשנות ה-20 לחייהם, כאשר נחתו בארץ מהולנד, ובכבודתם נמצאו מאות(!) זוחלים שונים ונדירים, שאותם ניסו על פי החשד להבריח ארצה. במזוודות התגלו זוחלים נדירים מאוד, ובהם צבים, לטאות ונחשים, שככל הנראה הוברחו מאחת המדינות בדרום אמריקה להולנד. שווי בעלי החיים שהוברחו מוערך בכמה מאות אלפי שקלים.
במהלך השנים האחרונות נתפסו עשרות מבריחי בעלי חיים נדירים בשורה ארוכה של מקרים. צבים נדירים, צפרדעים, לטאות, נחשים, ציפורים מוגנות, גורי כלבים וגורי חתולים מזנים נדירים, ואפילו דגים בדרכים שונות. במקרים רבים, בעלי החיים המוחזקים בתת תנאים (גרביים, נייר כסף, שמיכה מגולגלת ושאר "אמצעים") אינם שורדים את הדרך ומגיעים ללא רוח חיים.
הברחות בתוך תשמישי קדושה
בשנת 2018 הגישה פרקליטות מחוז המרכז לבית המשפט המחוזי בלוד כתב אישום נגד צעיר חרדי מירושלים בגין הברחת סמים.
לפי כתב האישום, הצעיר ניסה להבריח את הסמים לישראל מזוודה ובה ארבעה בקבוקי יין שהכילו סם נוזלי, וגם 5 ק"ג סם בתוך דופן כפולה. אלא שלשוטרים בבידוק ציפתה הפתעה גדולה – בין חפציו של הצעיר נמצאו גם תפילין, ובתוכן(!) הוצפנו שתי מנות קטנות של סם נוזלי במשקל 0.4 גרם כל אחת.
בשנת 2014 נתפס במסלול הירוק תייר יהודי מצרפת שהגיע לישראל כשארבעה מכשירי אייפון 6 ארוזים היטב בתוך הטלית שלו.
This browser does not support the video element.
This browser does not support the video element.
העומדים בשער
מי שאמונה על תפיסת המבריחים היא יחידה 747, יחידת בילוש ומודיעין השייכת למרחב נתב"ג של משטרת ישראל. זוהי יחידה מבצעית ומסווגת שייעודה העיקרי הוא תפיסת בלדרי סמים ואיתור ויירוט משלוחי סמים המיובאים מחוץ לישראל במטרה להפיצם בישראל.
בנוסף עוסקת היחידה בנושא הברחת נשק ואמל"ח אחר, הברחת בעלי חיים מוגנים, ועובדת בשיתוף פעולה מלא מודיעיני ומבצעי עם יחידות אחרות של משטרת ישראל בפרט ומערכת הביטחון והאכיפה בכלל.
לצידם פועלים עובדי מינהל המכס האוכפים את תנאי חוקיות היבוא והיצוא, עוסקים במניעת פעולות בלתי חוקיות (הונאות, סמים, הלבנת הון, קניין רוחני), ומפקחים על כלל היבוא אל ישראל והיצוא ממנה וכן על היבוא המסחרי לרשות הפלסטינית.
This browser does not support the video element.
העונשים על ההברחות
העונש על עבירת ייבוא סמים חמור במיוחד. על פי סעיף 13 לפקודת הסמים המסוכנים: "לא ייצא אדם סם מסוכן, לא ייבא אותו, לא יקל על ייצואו או ייבואו, לא יסחר בו, לא יעשה בו שום עסקה אחרת ולא יספקנו בשום דרך בין בתמורה ובין שלא בתמורה, אלא אם הותר הדבר בפקודה זו או בתקנות לפיה או ברישיון מאת המנהל".
והעונש- "העובר על הוראות סימן זה, דינו – מאסר עשרים שנים או קנס פי עשרים וחמישה מהקנס האמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין, התשל"ז-1977" (שם, סעיף 19א). כאשר בחוק העונשין כותב החוק: "אם קבוע לעבירה עונש מאסר למעלה משלוש שנים – קנס עד 226,000 שקלים חדשים".
משום כך, הקנס על עבירת ייבוא סמים, שעונשה מעל שלש שנים, הוא עד 226,000 ש"ח כפול 25. כלומר, הוא עשוי להגיע לגובה מיליוני שקלים.
עם זאת, חשוב להדגיש כי עונש מאסר של עשרים שנה שהחוק מקציב על עבירת ייבוא סמים הוא הרף העליון של הענישה. בפועל, ברוב המקרים לא נגזרים עונשים כה חמורים. בית המשפט שוקל גורמים רבים כאשר הוא מכריע לגבי סוג וחומרת העונש, והוא עשוי להקל בעונשו של המורשע מסיבות שונות.
>> למגזין המלא - לחצו כאן
במקרה של הברחת בעלי חיים, לצד החרמת בעלי החיים המוברחים, יושת על המבריח קנס כספי.
הצגת כל התגובות