כלי התקשורת המרכזי והדומיננטי בין כל סוגי האוכלוסיות הוא הטלפון הסלולרי, רבים מאוד מהאזרחים בישראל אינם משתמשים בטלפון קווי ומסתמכים רק על המכשיר הנייד שבכיס או ביד
בעקבות הדיבורים הצפופים על מלחמה בלתי נמנעת עם חיזבאללה ואפשרות שמדינת ישראל תותקף על ידי חיבאלה באלפי טילים ורקטות שעלולים לפגוע בין היתר בתשתיות תקשורת ואנטנות חיוניות , השר שלמה קרעי מביע דאגה מהאפשרות שללא גיבוי מקצועי מאות אלפי אזרחים בישראל עלולים להישאר ללא מענה בזמן חירום
במכתב להתאחדות התעשיינים מתריע קרעי מפני פגיעה בתפקוד מערכות התקשורת. לדבריו, "הרחבת מערך גיבוי אנרגטי לאנטנות הסלולר הפזורות בארץ, בכדי למנוע נפילת מערך התקשורת הסלולרי במקרה של תרחיש עלטה – הפסקות חשמל, מחייבת הקצאת משאבים על ידי משרד האוצר, שטרם הוקצו. לצערי, אם לא יופעל לחץ ציבורי על משרד האוצר, מדינת ישראל עלולה לעמוד בפני שוקת שבורה, עד כדי סיכון המאמץ המלחמתי ופגיעה בחיי אדם".
קרעי חושף כי "שר הביטחון הצהיר כי ייאבק יחד אתנו על השגת אותם מאות מיליוני שקלים הנחוצים לאבטחת רציפות תפקודית למערכות התקשורת במלחמה ובתרחישי רעידת אדמה. יש לציין כי חברות התשתית הקווית ערוכים להפסקות חשמל ארוכות בין 48-24 שעות. משרדי ממשיך בקידום פריסה מואצת של תשתיות סיבים אופטיים, אשר יעילים יותר מתשתיות הנחושת בהעברת התקשורת הקווית".
הפרשה נחשפה בתחקיר של מוסף 'ממון' מקבוצת 'ידיעות אחרונות', ונודע כי בכנס שערכה התאחדות התעשיינים הוצגו תרחישים והמלצות לשמירת הרציפות התפקודית בהינתן מלחמה בגבול הצפוני. בתחום התקשורת הוצג תרחיש בעייתי, לפיו ישראל אינה ערוכה למלחמה אשר צפוי להכניס מיליוני אזרחים לניתוק מכלל קווי התקשורת. על פי התרחיש, התקשורת סלולרית עשויה לפעול למשך שעתיים בלבד בשל היעדר כושר גיבוי לאנטנות הפרוסות. ומאן הדאגה של שר התקשורת.
משרד האוצר הקצה סכום של כ-40 מיליון שקל בלבד לשם גיבוי התשתית הסלולרית, שמהווה אחוזים בודדים בלבד מן הסכום הנדרש לשם גיבוי 7,500 אתרי אנטנות סלולריות ברחבי הארץ. על פי ההערכות נדרשים עוד כ-200 מיליון שקל לפחות לשימור רשת תקשורת נאותה. ההקצאה הנמוכה מתרחשת על אף קריסת רשת הסלולר באזורים נרחבים בעוטף עזה ב-7 באוקטובר שהביאה לניתוק קשר עם רבים שהיו במשך שעות בממ"ד.
הצגת כל התגובות