יועצי ראש הממשלה, אוריך פלדשטיין, חשודים בעיני המשטרה כי העבירו מסרים מטעם גורמים ביטחוניים ומדיניים בהתחזות למען קטאר.
במסגרת מעצרם, השניים קיימו עימות ביניהם על פרטי החקירה ומסרו גרסאות שאינן תואמות והמשטרה מתעקשת כי קיים חשש לשיבוש חקירה ודרשה את הארכת מעצרם בשבעה ימים.
עם זאת בית המשפט החליט להאריך את המעצר עד מחר ולא לשחרר למעצר בית מחשש לשיבוש חקירה.
המהלך של העימות בין החשודים נעשה לפי טענת המשטרה ברקע העובדה שהשניים מסרו גרסאות סותרות בחקירת הפרשה ברקע נסיבות המימון שנתן איש העסקים האמריקני ג'יי פוטליק לפלדשטיין.
במהלך הדיון, חוקרת המשטרה אמרה כי "הנחקר שלי אמר לי אתמול 'איזה מזל שחלק גדול מהדברים בחקירה לא הודלפו לתקשורת'".
עורך הדין עמית חדד, שמייצג את אוריך, השיב: "כי הוא פשוט לא מחובר לתקשורת". החוקרת ענתה: "יש דברים חדשים שעדיין לא הודלפו בתקשורת".
בתוך כך, למרות החשדות שהוטחו בעורך הג'רוזלם פוסט, העיתונאי צביקה קליין, הבוקר (חמישי) בית המשפט שחרר אותו ממעצר בית. נכון לעכשיו הסירו ממנו את כל המגבלות.
בתוך כך, אחרי מעצר הבית והחקירות שעבר עורך הג'רוזלם פוסט בישראל, צביקה קליין בפרשה, נחקרו מספר עיתונאים נוספים בפרשה, אתמול נחקרה שירית אביטן כהן מישראל היום והבוקר, (חמישי) עיתונאי חדשות קשת ניר דבורי ועיתונאי חדשות כאן סולימאן מסוודה מסרו עדות פתוחה בפרשת "קטאר-גייט" במתקן להב 433.
בהקשר לעיתונאים שמוסרים עדויות בפרשה, בדוח סודי שהמשטרה הגישה לשופט נכתב כי בכוונתם לזמן נוספים. החוקרת ציינה: "קיבלנו אישור מהפרקליטות לחקירות של עיתונאים". החוקר חשף בנוסף: "אנחנו שואלים את העיתונאים למה ואיך הם פרסמו, ולמה התנסחו בצורה מסוימת".
בינתיים העיתנאים מסרו עדות פתוחה בפרשה במיוחד סביב השאלה איזה תדרוכים נמסרו להם על ידי יועצי ראש הממשלה בנושא יחסי קטאר וישראל, בשלב זה הם לא נעצרו אך גובר החשש שהמצב המורכב יוביל לשם.
חקירת העיתונאים גררה ביקורת נוקבת וגינויים למהלך אותו נקטה המשטרה - בטענה שמדובר בפגיעה ממשית בדמוקרטיה וחופש העיתונות.
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה התייחסה הבוקר (חמישי) למעורבות של העיתונאי צביקה קליין בפרשת "קטרגייט", ואמרה כי קליין זומן בתחילה יחד עם עיתונאים נוספים לספק עדות פתוחה, אך בהמשך נחקר באזהרה בחשד למעורבות.
"במסגרת עדותו של קליין התגבש חשד משמעותי שהעיתונאי היה יחד עם יועצי ראש הממשלה חלק מהמנגנון של קבלת טובות ההנאה מקטאר בעד קידום האינטרסים שלה", כתבה מיארה, שהתייחסה גם לזימונים של עיתונאים נוספים לספק עדות. "החקירה בעניין קידום האינטרסים של קטר על ידי יועצי ראש הממשלה מחייבת גביית עדות פתוחה מעיתונאים, שבלעדיה לא ניתן יהיה לברר את העובדות הרלוונטיות".
This browser does not support the video element.
לפי דיווח באתר Yent נרשם עימות בדיון על הארכת המעצר, החוקרים אמרו בדיון שישנם פעולות חקירה נוספות שצריך לבצע, כולל עימותים נוספים. "אז תשחררו הביתה ותזמנו לעימות", אמר עו"ד חדד. החוקרת: "אי-אפשר, יש חשש לשיבוש". אימו של פלדשטיין, שהגיעה לדיון, התפרצה בדיון: "תנאי מעצר הבית מאפשרים לבן שלי רק לאכול וללכת לשירותים". השופט מנחם מזרחי ענה: "גברתי, מה זה? אין קריאות באולם". עו"ד חדד: "אדוני, היא אמרה משהו חשוב".
ראש הממשלה עצמו, פרסם אתמול (רביעי) סרטון בו הוא מגנה את המהלכים אותם עושה המשטרה וגינה את החשדות והחקירה המתנהלת נגד אוריך.
נתניהו טען עוד כי "קטאר היא מדינה מורכבת, לא מדינה פשוטה, אבל היא לא מדינת אויב, ורבים משבחים אותה". לדבריו, "מה פתאום הם התלבשו פתאום על יונתן? מה קרה? מה חטאו?".
יוזכר כי רה"מ לא התייחס לפלדשטיין בדבריו אך הרבה במחמאות לעבודתו של אוריך.