כיכר השבת

עימותים ומהומות

הפגנה סוערת בירושלים; 'קנאי' נכנס לתוך חלל עמוד חשמל

חוסמים את התנועה ומתעמתים עם השוטרים: המשטרה פועלת בצומת שרי ישראל ורחוב יפו בירושלים, בעקבות הפגנת הקנאים ואנשי היישוב הישן נגד גיוס  לצה"ל | במהלך ההפגנה נכנס אחד המפגינים אל חלל עמוד חשמל | תיעודים וסיקור (חרדים קיצונים)

| 18 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

(צילום: דוברות המשטרה)

בצומת שרי ישראל ורחוב יפו בירושלים נערכת (שלישי) הפגנה נגד גיוס לצה"ל, בהשתתפות עשרות קנאים ואנשי היישוב הישן. המפגינים חוסמים את התנועה ומתעמתים עם שוטרים. לפי שעה אין דיווח על עצורים.

לדברי המשטרה, החל משעות הבוקר המוקדמות, נערכה המשטרה עם שוטריה ממחוז ירושלים וכוחות תגבור מג"ב סמוך ללשכת הגיוס בירושלים, כדי לשמור על הסדר ולתת אפשרות להמשך התנהלות הלשכה במשימותיה.

בתוך כך, נערכו מחאות בסמוך למקום, בשלושה מוקדים שונים סביב לשכ"ג. "במהלך מחאות אלו, ניסו מפרי הסדר לא אחת לפרוץ את היערכות המשטרה ומג"ב, ללא הצלחה והם נהדפו לאחור, ובין היתר סיכמנו משתתפי המחאה את בטיחותם וחייהם, כך באחד המקרים נכנס מפגין אל חלל עמוד חשמל", נמסר מהמשטרה.

נכנס לעמוד חשמל בהפגנה (צילום: דוברות המשטרה)
ההפגנה בירושלים (צילום: דוברות המשטרה)

בהמשך, הגיעו כאמור עשרות מפרי סדר אל צומת שרי ישראל וניסו שם לחסום את תנועת הרכבת הקלה וכלי רכב, והתעמתו עם השוטרים תוך בין היתר קריאות גנאי וגידופים שונים.

"השוטרים פעלו מיד ופועלים גם בשעה זאת בסיוע פרשי יס"מ מחוז ירושלים להדיפתם אל צד הדרך בכדי לאפשר תנועה רציפה של הרק"ל", מסרה המשטרה. "נאפשר את חופש המחאה לכל אדם, כל עוד נשמר החוק על ידי משתתפיה לצד שמירת הסדר הציבורי ופגיעה מינימלית בציבור. כל חריגה מכך, תיענה בהתאם- בנחישות רבה".

ההפגנה בירושלים (צילום: דוברות המשטרה)
ההפגנה בירושלים (צילום: דוברות המשטרה)
ההפגנה בירושלים (צילום: דוברות המשטרה)
תוכן שאסור לפספס
18 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
14
מדינה מפגרת רק מרבים שינאה הכל בכפיה איך אפשר לשנות דעה וערכים??
אנו
13
כל הכבוד להם מוסרים את נפשםנעל מה שגדולי ישראל אמרו
אבי
איזה גדולי ישראל בדיוק?
חרדי
12
חולי נפש
יהודה
תתגייר גוי!
יהודה החסיד
ממתי אומרים לגוי להתגייר? את אשר אסרתי היתרתם. ואת אשר היתרתי אסרתם
שויטה

הצגת כל התגובות

11
בושה.יש דרך לעשות דברים.לא ככה זה רק מגביר שנאה וחילול השם!!!
הלוחמים צדיקים ומוסרי נפש כפשוטו!!
הם קדושים הם גם לומדים תורה במסירות נפש אתה לא יודע מה הם עושים אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו
נחמן
10
תתגייסו כבר יא שקרנים וצבועים
חסוי
9
אים העולם היו יודעים מה זה תורה היו מעמידים שומרים בכל פתח של בית מדרש שלא יפריעו ליהודים לילמוד
נחמן
8
הציבור החרדי בסדר גמור, לא משתמט, הבעיה היא האסון של שנת תש"ח, הכיבוש הציוני ונפילת ארץ ישראל לידי הכופרים, המנהיגים בה חיי כפירה, הפקרות ונהנתנות. בציבור החרדי הוחלט להתרחק מהם כמו מאש, וגיוס הבנים והבנות לצבאם הטמא הוא יהרג ואל יעבור.
אברך בן תורה מבני ברק
7
נמאס כבר נמאס!! אם אתם באמת הולכים לפי דרך התורה יש בתורה את המצווה של להלחם בשעת סכנה! החיילים האלופים שלנו מוסרים את הנפש כדי שאנחנו נוכל לחיות בשקט מי אתם החרדים שתבואו להפגין נגד צה"ל תגידו לייי??
מתנחלת
6
למה המשטרה נותנת להם לחסום צירים. תעיפו אותם מלכתחילה עם אלות
איש
5
לפני כשבוע או שבועיים כעשרה אנרכיסטים ירדו לכביש וחסמו אותו לא יותר מעשרה (הצליחו לחסום רק צד אחד כי לא היה להם מספיק) לא ראיתי שוטרים אפילו וכאן.....
לשבור ידים לכל האנרכיסטים
4
להביא כמה קוזקים על סוסים, וכלב גדול ושחור. גם הקוזקים מכירים אותם וגם הם מכירים את הקוזקים. זו הדרך היחידה לטפל בשרצים השחורים האלה.
גירון
3
אשרנו, והבדילנו מן הטועים - המשוגעים הקנאים הידועים !
יוסי
2
מי שהפגנתו אומנותו ואין תורתו אומנותו, צריך להתגייס עוד היום!
נחמן
1
הייתי בצבא..ואני לא מהקנאים ועדיין ..הזהרו מגיוס!!!! מאמין לאבו מאזן ולא להם.
יהודי
אולי גם יעניין אותך
בארץ